Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2022 14:05
Jan.holas7@seznam.cz

XXX.XXX.204.3

Zdravím všechny chovatele,
potřeboval bych se zeptat, zda je u krajty královské dostatečná teplota vzduchu 25°C, když má ještě v jednom ze dvou domečků ještě pod sebou topnou fólii, která dané místo ohřeje na cca 34°C.
Nad teráriem mám 100w žárovku, ale terárium 80*50*60 to prostě nevyhřeje.
Krajtu mám už asi rok, ale ve zverimexu mi řekli že to tak bude v pohodě (ještě bez té fólie).
Tak předem děkuji za odpověďi na moji zmatenou otázku 😅.

16.2.2022 12:30
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Stowattová žárovka Vám neohřeje terárium?? Jakou máte teplotu v pokoji, proboha?
Ad dotaz: 25 stupňů stačí.

16.2.2022 19:11
Jan.holas7@seznam.cz

XXX.XXX.215.147

Dasvo napsal(a):
Stowattová žárovka Vám neohřeje terárium?? Jakou máte teplotu v pokoji, proboha?
Ad dotaz: 25 stupňů stačí.

V pokoji mám okolo 21°C, ale jak píšu tak žárovku mám postavenou na pletivu terária, mohlo by to být tím?

17.2.2022 19:12
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Jan.holas7@seznam.cz napsal(a):
V pokoji mám okolo 21°C, ale jak píšu tak žárovku mám postavenou na pletivu terária, mohlo by to být tím?

No, stovku stejně nemůžete dát nikam jinam. Uvnitř by se Vám o ni zvíře zcela jistě popálilo. V čem ji máte umístěnou, máte reflektor? Jestli ne, možná by nebylo od věci ho pořídit, aby bylo světlo i teplo cíleně směrováno. Anebo koupit slabší žárovku (zářivku, LEDku) kvůli světlu a speciální výhřevnou žárovku (třeba halogen).
Stovka žárovka jen strašně žere elektriku, ale je to za hodně peněz málo muziky, myslím si.
A ještě mě napadlo... Máte v teráriu udělané tepelné zóny? Jinými slovy, jak a kde měříte ty Vámi uváděné teploty?

EDIT:
Stejně budete časem muset pořídit větší terárium, takže by bylo vhodné osvětlení a vytápění pořešit.

18.2.2022 14:22
Jan.holas7@seznam.cz

XXX.XXX.204.3

Dasvo napsal(a):
No, stovku stejně nemůžete dát nikam jinam. Uvnitř by se Vám o ni zvíře zcela jistě popálilo. V čem ji máte umístěnou, máte reflektor? Jestli ne, možná by nebylo od věci ho pořídit, aby bylo světlo i teplo cíleně směrováno. Anebo koupit slabší žárovku (zářivku, LEDku) kvůli světlu a speciální výhřevnou žárovku (třeba halogen).
Stovka žárovka jen strašně žere elektriku, ale je to za hodně peněz málo muziky, myslím si.
A ještě mě napadlo... Máte v teráriu udělané tepelné zóny? Jinými slovy, jak a kde měříte ty Vámi uváděné teploty?

EDIT:
Stejně budete časem muset pořídit větší terárium, takže by bylo vhodné osvětlení a vytápění pořešit.

Měřil jsem v nejteplejší části terária, žárovku mám umístěnou v něčem co mi doporučili v super zoo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík