Začlenění nové agamy do skupiny

Agama vousatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2022 13:47
We_ve

XXX.XXX.139.116

Zdravím, mám doma dvě dospělé samice agam vousatých. V následujících dnech si mám dovézt novou samici. Jedná se o půlroční agamu, chtěla bych je mít všechny v jednom teráriu. Moje agamy jsou menší, vzala jsem si je ze špatných podmínek a už tolik nenarostly. Vím, že je problém dávat mláďata k dospělým jedincům kvůli kanibalismu, v tomto případě je ale hmotnostní rozdíl mezi agamami cca 100g. Mladá má 150g a ty moje 250g a 300g. Myslíte si, že je reálné ji začlenit, bez toho aniž by ji zmordovaly? Jestli s tímto máte zkušenosti, budu moc ráda za odpovědi.

6.3.2022 17:41
Jiří5

XXX.XXX.231.160

Dobrý den, počkejte tak půl roku. I v případě že nedojde k přímému napadení, což je klidně možné, tak ta malá nebude prospívat. Stále bude mít pocit že je v průšvihu, budou jí utlačovat. Krmení, vyhřívání atd. V tomto případě jde spíš o velikost než o váhu. Prcek může být při těle a velké pohublé.

6.3.2022 20:09
We_ve

XXX.XXX.139.116

Jiří5 napsal(a):
Dobrý den, počkejte tak půl roku. I v případě že nedojde k přímému napadení, což je klidně možné, tak ta malá nebude prospívat. Stále bude mít pocit že je v průšvihu, budou jí utlačovat. Krmení, vyhřívání atd. V tomto případě jde spíš o velikost než o váhu. Prcek může být při těle a velké pohublé.

Dobrý den, děkuji moc za odpověď. Co se jejich velikosti týče ty moje mají 38 a 36cm, mladá má 35cm. Pokud jde spíš o tu velikost než váhu, myslíte si, že by to v tomto případě mohlo fungovat? Radši bych je měla pohromadě ve velkém teráriu, než zvlášť. Pokud by to nešlo, dám na Vaši radu a počkám.

6.3.2022 20:48
Jiří5

XXX.XXX.231.160

Nemáte zač,
Říkáte dva tři centimetry rozdíl? Abych pravdu řekl moc mě to nesedne ale pokud to tak je obavy bych neměl. Možná by bylo nejlepší, až budete mít tu novou, udělat a ukázat "skupinovou" fotku. Nerad bych vás naváděl k nějaké chybě.

6.3.2022 21:15
We_ve

XXX.XXX.139.116

Dobře, děkuji. Na fotkách vypadala dost velká, tak budu doufat, že ji chovatel změřil správně. :) Jak si ji dovezu, vyfotím Vám je.

6.3.2022 23:05
Jiří5

XXX.XXX.231.160

Ano, bude to tak nejlepší.

14.3.2022 21:20
We_ve

XXX.XXX.139.116

Tady posílám slíbenou "skupinovou fotku". Zatím jsou pohromadě, do teď nebyly žádné bitky nebo známky agrese. Jen na sebe pokývaly hlavami a zavámaly. Malá žere jak utržená z řetězu, lozí po těch větších, nic si z toho nedělají. Doufám, že to takto půjde dál a budou spolu v klidu.

15.3.2022 09:59
Jiří5

XXX.XXX.231.163

Hezké.
Na potravu už ta malá nevypadá, takže bych to risknul. Doporučuji však bedlivě sledovat jestli těm velkým vzorné chování vydrží, hlavně aby jí nechaly lovit a baštit. Za pár měsíců je juniorka dožene a bude po starostech. Člověk nikdy neví co se jim vylíhne v hlavě a snaha o dominanci bývá pro okolí destruktivní. Stále na to mají patřičně malou srovnat. Tak ať se daří.

15.3.2022 22:20
We_ve

XXX.XXX.139.116

Moc děkuji za Váš názor. Jsou neustále pod dohledem a zatím to vypadá dobře, tak to snad tak i zůstane :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík