Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2022 21:31
dandachaloupkova@email.cz

XXX.XXX.132.181

Dobrý den. Potřebovala bych poradit s mojí krajtou královskou. Jedná se pravděpodobně o samce, je mu okolo 6 let, měří něco přes 110 cm a váží 1,6kg. Chováme ho v teráriu na délku 100cm, výšku 60cm a šířku 50cm. Vždycky v pohodě žral, myši i potkany, problémy s nechutenstvím nebyli. Krmili jsme jedním středně velkým potkanem nebo 2 malými potkany jednou za měsíc, vždy bez problému. Asi před půl rokem ale začal vyvádět, místo 2 malých potkanů mi začal brát jenom jednoho. Teď měl 2 měsíce půst, dnes jsem mu dala 1 středního a odmítá. Zprvu jeví zájem, ale po očuchání se stáhne a schová zpátky do úkrytu. Zkusila jsem mu dát myš, když byl aktivní, ale ani o ni nejevil sebemenší zájem. Mám tohoto hada už od října 2016 a nikdy jsme neměli s nechutenstvím problém, spíš byl naopak hodně žravý. Neví někdo, čím by to mohlo být? Jedná se čistě o sezónní půst, jaký regiusky mívají, nebo je to nemoc? Zatím nijak nechřadne, na váze neubral a chová se tak, jako obvykle, do teď bylo jedno, jak je myš/potkan barevný, nebo v jakou denní dobu se krmí, myš jsem mu zkusila dát večer, dokonce i chvíli po rosení, nepomohlo to. Moc prosím o radu. Předem děkuji za odpovědi a typy.

17.3.2022 16:44
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Moje regiusky v této době stále ještě zimují. Podle mého názoru i vaše zvíře může mít sezónní půst. Dva měsíce hladovka pro dospělce vůbec nic není. (Já je nekrmím podstatně déle. :-) ) Nechte ho ještě aspoň měsíc v klidu a pak zase zkuste. Regiusky jsou zimním hladověním proslulé, neplašil bych.

17.3.2022 20:31
dandachaloupkova@email.cz

XXX.XXX.132.181

Rozumím, zkusím mu dát měsíc klid a uvidíme. Jen mě trochu vylekal, protože tohle je opravdu poprvé, co se mi takhle postí, do té doby to byl dravec, který by pořád žral, tak jsem nevěděla, jestli mu něco je, nebo se rozhodl, že bude mít sezónu

Přidejte reakci

Přidat smajlík