Joeer

XXX.XXX.104.249
Dobrý večer, hada kousl potkan do oka a had má červené oko, jak to ošetřit?
upraveno administrátorem, 25.3. v 20:45 hod.
Joeer

XXX.XXX.104.249
Hada teda a nevíte jak to ošetřit ?
Heleďte já na vás nechci být nějak hnusná a nechci aby jste to tak bral ale když hada do oka kousne potkan a on to oko potom má ještě rudé, tak oko bylo očividně velice těžce poškozeno a pochybuji o tom, že na něj někdy ještě normálně uvidí. V oku očividně praskly žilky a krev zalila celé oko. Tohle neošetříte, oko je velice citlivý orgán a kdyby jste ho chtěl nějak ošetřovat, tak se bojím že by to dopadlo opravdu špatně. Jediná věc, která v tuhle dobu pomůže, je to že se sbalíte a co nejrychleji vyrazíte k veterináři. Jinak Vám přeji hodně štěstí, ať se váš had uzdraví.
Joeer

XXX.XXX.104.249
kakiva123
napsal(a):
Heleďte já na vás nechci být nějak hnusná a nechci aby jste to tak bral ale když hada do oka kousne potkan a on to oko potom má ještě rudé, tak oko bylo očividně velice těžce poškozeno a pochybuji o tom, že na něj někdy ještě normálně uvidí. V oku očividně praskly žilky a krev zalila celé oko. Tohle neošetříte, oko je velice citlivý orgán a kdyby jste ho chtěl nějak ošetřovat, tak se bojím že by to dopadlo opravdu špatně. Jediná věc, která v tuhle dobu pomůže, je to že se sbalíte a co nejrychleji vyrazíte k veterináři. Jinak Vám přeji hodně štěstí, ať se váš had uzdraví.
Dobrý večer už sem u veterinare byl a tam mi moc nepomohly jen daly něco proti bolesti a zánětu , sem stoho cely hotovy o hada se hodně bojím .
Jediné co pro něj můžete udělat je to, že ho necháte v klidu a budete mu podávat léky co vám dali na veterině. S okem opravdu nic udělat nemůžete, to je na hadovi, aby nabral sílu a uzdravil se. Léky na bolest a zánět mu pomůžou v tom, že se mu tam nevytvoří zánět a nebude to pro něj tak bolestivé ale nic nevyléčí. Musí se uzdravit sám.
Joeer

XXX.XXX.104.249
kakiva123
napsal(a):
Jediné co pro něj můžete udělat je to, že ho necháte v klidu a budete mu podávat léky co vám dali na veterině. S okem opravdu nic udělat nemůžete, to je na hadovi, aby nabral sílu a uzdravil se. Léky na bolest a zánět mu pomůžou v tom, že se mu tam nevytvoří zánět a nebude to pro něj tak bolestivé ale nic nevyléčí. Musí se uzdravit sám.
Vězte mi chce se mi brecet muže had umřít ? o to se bojím nejvic a mám radši krmit mrtvou potravou já se o hada teď hodně bojím pořad na nej koukám a chci mu pomoct
Hadovi opravdu nepomůžete, hlavně ho nechte v klidu a nemanipulujte s ním. Dávejte mu ty léky a určitě bude v pořádku. Podle mě to na 99,9 procent přežije. Nejhorší věc, co se mu může stát je ta, že se oko neuzdraví a bude muset na operaci, ale přežije to, nebojte se. Panika nikdy nic nevyřešila. Mám také zkušenosti že jsem někomu chtěla hrozně moc pomoct a akorát jsem to zhoršila. Hlavně ho nechte v klidu, to je jediné, čím mu teď pomůžete. Mrtvou potravou klidně krmit můžete ale někdy hadi mrtvou potravu nechtějí žrát. Nevýhoda je, že když jí koupíte už mrtvou tak nevíte čím jí krmili a jestli neumřela na nějakou nemoc. Já to třeba dělám tak, že si nakoupím několik myší živých a doma si je zabiju sama. Když je kupujete živé tak většinou mají k jídlu něco normálního. Samozřejmě že živá je lepší ale je celkem velké riziko, že se stane tohle. Ve vašem případě se klidně může stát, že váš had už nikdy nebude chtít živou potravu, protože se jich po téhle zkušenosti bude bát. Při prvních krmeních je podle mě nebude chtít určitě takže pak přijdou na řadu ty mrtvé.
Dobrý večer,
z té fotky je vidět akorát pěkné kulové. Jestli koukám dobře, tak nekousnul hada do oka, ale do kůže. Pokud by to tak bylo, tak je zbytečné panikařit..a za pár dní bude ok. Kdyby ho potkan hryznul do oka, tak už je oko dávno pryč..
Nechte hada v klidu, netahejte ho, dejte mu čas a uvidíte cca. za 4dni. Žádný veterinář Vám stejně poranění oka pokud k němu došlo nevyléčí. To, že se bude v budoucnu bát živé potravy je blbost. Myslíte, že v přírodě by po téhle přírodě přestal příjmat živou potravu a radši držel hladovku??
Příště krmit přiměřeně velkou potravou - sežere ok, nesežere potkan pryč!
RN
Joeer
napsal(a):
Dobrý večer, hada kousl potkan do oka a had má červené oko, jak to ošetřit?
upraveno administrátorem, 25.3. v 20:45 hod.
Jednu mou samici constrictora takhle kousl potkan pod oko. Oko se zalilo krví, víceméně jsem ho odepsal s tím, že se povedlo přetnout nervy a bude na to oko slepá (že bych uvažoval, že na to odejde ani omylem - pokud jste někdy viděli, jak a co loví hadi v přírodě, rovná se takové zranění škrábanci). Překvapení bylo, že když se samice svlékla, svlékla i to červené "oko", samotné oko bylo vpořádku, samice na něj viděla a žádný hororový scénář se nekonal.
Je třeba si uvědomit, že v přírodě loví hadi mnohem nebezpečnější, rychlejší a mnohdy i větší kořist, nikdo jim tam potkany ani myši neusmrcuje, ani jinak neupravuje. Hadi nejsou sběrači, byť to z nich řada lidí zkouší dělat (ať žije byznys), jsou to lovci a v tom co dělají, jsou ukrutně dobří. S tím jde ruku v ruce i regenerace a odolnost vůči takovým poraněním.
Veterinu bych ani nepokoušel, pokud se nevěnují vysloveně terarijním zvířatům, mají tendenci prát do zvířete ATB, aniž je to třeba a aniž ví kam.
Pokud je rána suchá, nechal bych to, pokud by se v místě kousnutí udělala bulka jako se občas po "čistých" potkaních zubech stává, mázl bych to Opthalmoframykoinem, obvykle stačí jednou a lehce. Držím palce a ať se dá do kupy