Z akvária terárium pro pagekona řasnatého

Pagekon řasnatý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anid

31.3.2022 18:08
anid

XXX.XXX.200.166

Zdravím,
již delší dobou uvažuji nad koupí pagekona a mám nyní k dispozici akvárium 80x50x35 (šxvxh). Toto akvárko bych chtěla předělat na terárium. Otázkou je zda je tato výška dostatečná a můžu nechat terárium jak původně bylo nebo zda ho mám orientovat na výšku (případně zda vůbec tyto rozměry vyhovují. Přece jenom ta hloubka je o něco menší..)? Jednalo by se o terárko pro pouze jednoho jedince.
Dále mám dotaz ohledně zeleně do terária. Je možné tam umístit umělé rostliny? Případně je lepší dát tam umělé nebo spíše živé rostli( a pokud živé jaké nejlépe druhy které by byli i náročné. Nějaké jsme si vyhledala ale nějak nemám představu o jejich náročnost při pěstování v terárium)?
moc děkuji za odpovědi :)

31.3.2022 21:20
chelydra

XXX.XXX.89.51

Zdravím. Dělat z akvária terárium není zrovna dobrý nápad. Přístup shora je nevhodný např. pro čištění atd. A také je potřeba aby byla v dolní části terária větrací plocha, která v součinnosti s plochou ve stropě umožní cirkulaci vzduchu v teráriu. Jinak bude špatný vzduch, plísně apod.
Co se týče rostlin v teráriu tak je dobré mít i živé. Pomáhají tvořit mikroklima. Vděčný je například popínavý scindapsus.

ahoj1

13.4.2022 07:14
ahoj1

XXX.XXX.92.26

rozhodně to otočte na výšku. v čelní stěně, která teď není, dodělejte dvířka a větrání (dala bych třeba pruh pletiva 10cm dole a nahoře nebo případně 10cm odshora dolů po straně, to taky funguje). živé kytky potřebují světlo a nedávají vysoké teploty a žerou je cvrčci, tak musíte odzkoušet, jestli tam budou fungovat nebo spíš skomírat, určitě bych dala vyndavací, aby v případě skomírání šly nahrazovat. já u nočních zvířat živé nemám, páč by to nefungovalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík