Ormrin

XXX.XXX.23.61
Zdravím, zhruba 10 dní jsem u své agamy v teráriu nenašel trus, chtěl bych se proto zeptat, jestli se jedná o zácpu, nebo ne. Zkoušel jsem koupel ve vlažné vodě, ta nepomohla, proto začínám po kapičkách podávat olivový olej. Nicméně mi agama normálně baští (jeden den dostane polníček, druhý den cvrčky, takto to střídám), vitamíny i minerály taky dostává a i bez problémů pije. Když jsem ho vyndal ven, tak je velice aktivní jako bývá vždy, takže známky apatie nevidím, a celkově ani žádnou změnu chování, zároveň jsem si ani nevšiml, že by hubnul, nebo že by měl zvětšené břicho. Jedná se tedy skutečně o zácpu, nebo je to jiný problém?
Děkuji za odpovědi.
Také zdravím,
Uvádíte že žádná změna v chování není patrná. Neřešte to. Je možné že agamka svůj poklad schovala kamsi do substrátu a i kdyby ne, stále je čas aby předvedla co umí. Zejména když jí pravidelně koupete. S tím olejem opatrně ať jí nerozhodíte zažívání.
Jen pro jistotu, jaký máte substrát?
Neodpustím si. Polníček ne, možná jí chutná ale to je tak jediné plus. Dávejte raději rukolu když tedy nejde sehnat něco zvenku.