Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PavlaZPardubic90

5.4.2022 19:37
PavlaZPardubic90

XXX.XXX.157.165

Dobrý den, jdu jsem za Vámi s prosbou o radu.
Shruba před týdnem jsem si dovzela tří měsíční miminko agamy vousaté. Krásně papá cvrčky, zelené zatím vůbec.
Před pár dny jsem si všimla, že se mu začíná svlékat ocas. A nyní vypadá takto. Nevím zda je to tak tmavé správně a nebo je někde chyba.
Mám terárko 100x50x50, skleněné a s 3D stěnou. Má tam 18w plnospketrální zářivku, 13W UVA a 50W UVB. Teploty se mi v terárku zdají být v normě. Na výhřevném mistě má 40°C a jinak na jedné straně 28-30°C a na druhé 24-25°C.
Děkuji moc všem za rady a názory. Pěkný den 🙂

5.4.2022 20:32
Jiří5

XXX.XXX.231.164

Dobrý den, podle mého vše OK. Agamka vypadá dobře, zdá se že jí nic nechybí. Že je barva ocásku tmavší? Výraznější se může zdát bezprostředně po svleku.
Teploty také v pořádku, snad jen že mě nějak nevychází popis jednotlivých světel. Není to náhodou takto? Nahoře lineární plnospekrální 18W zářivka s UVA , vlevo 13W kompaktní zářivka s UVB a vpravo obyč. reflektorová 50W žárovka? To by se mě zdálo pravděpodobnější.
Nechce zelené? Bývá to v tomto věku běžné. Nabízet ale nepřestávejte, nabídněte jí i květy pampelišek, moje agamky je milují v každém věku. Také větvičky nakvetlých ovocných stromů (chemicky neošetřené!!) je obvykle nenechají lhostejné. Vpravo květináček s Calisií, supr. Navrhnul bych pouze doplnit interiér silnější větví ať má kde "přemýšlet", na tom stávajícím mopani kořínku jí to půjde špatně. A už mě nic nenapadá.
Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík