PavlaZPardubic90

XXX.XXX.157.165
Dobrý den, jdu jsem za Vámi s prosbou o radu.
Shruba před týdnem jsem si dovzela tří měsíční miminko agamy vousaté. Krásně papá cvrčky, zelené zatím vůbec.
Před pár dny jsem si všimla, že se mu začíná svlékat ocas. A nyní vypadá takto. Nevím zda je to tak tmavé správně a nebo je někde chyba.
Mám terárko 100x50x50, skleněné a s 3D stěnou. Má tam 18w plnospketrální zářivku, 13W UVA a 50W UVB. Teploty se mi v terárku zdají být v normě. Na výhřevném mistě má 40°C a jinak na jedné straně 28-30°C a na druhé 24-25°C.
Děkuji moc všem za rady a názory. Pěkný den 🙂
Dobrý den, podle mého vše OK. Agamka vypadá dobře, zdá se že jí nic nechybí. Že je barva ocásku tmavší? Výraznější se může zdát bezprostředně po svleku.
Teploty také v pořádku, snad jen že mě nějak nevychází popis jednotlivých světel. Není to náhodou takto? Nahoře lineární plnospekrální 18W zářivka s UVA , vlevo 13W kompaktní zářivka s UVB a vpravo obyč. reflektorová 50W žárovka? To by se mě zdálo pravděpodobnější.
Nechce zelené? Bývá to v tomto věku běžné. Nabízet ale nepřestávejte, nabídněte jí i květy pampelišek, moje agamky je milují v každém věku. Také větvičky nakvetlých ovocných stromů (chemicky neošetřené!!) je obvykle nenechají lhostejné. Vpravo květináček s Calisií, supr. Navrhnul bych pouze doplnit interiér silnější větví ať má kde "přemýšlet", na tom stávajícím mopani kořínku jí to půjde špatně. A už mě nic nenapadá.
Ať se daří.