Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

123anet123

6.4.2022 01:13
123anet123

XXX.XXX.199.58

Dobrý den,
Nikdy jsem nechovala agamu, tak mě tady prosím nesnězte. Agamu jsme dostali od lidí, kteří se ji chtěli zbavit. Je asi 6-7 let stará. Minulý týden zčernala, byla apatická, nechtěla žrát kobylky. Tak jsme ihned jeli pro osvědčené cvrčky. Od té doby je to lepší, ale je pořád taková zvláštní. Během dne se ji udělaly bílé fleky na hřbetě a zádech. Myslíte, že by se mohla svlíkat? Nebo plíseň? Pro jistotu jsem ji to lehce potřeba roztokem vody a betadiny. Jak ji pomoci? Každý den ji pipetuju do tlamičky vodu s vitamíny, popřípadě i šťávu z ovoce, které běžně nejí. Samozřejmě má přístup k vodě, cvrčkům, teplota v teráriu 32-35 stupňů, uvb svetlo, může si lehnout do stínu atd.

6.4.2022 08:23
sharingan

XXX.XXX.162.30

Zdravím. Snad Vám brzy odpoví i někdo se zkušenostmi s tímto druhem. Z mé strany tam "bliká varovné červené světlo" u toho popisu pipetování vody s vitamíny. Na to velmi pozor, neodbornou aplikací většiny umělých přípravků se dá zavařit na daleko horší potíže, než které jejich podání mělo řešit.

Ty fleky na zádech mě osobně připomínají spíše popáleniny od tepelného zdroje. Mohu se mýlit. Ale otestoval bych si raději teplotu pod ním jednoduchým způsobem. Když je po několika hodinách plně nahřátý, položit pod něj dlaň ve výši, kde má při vyhřívání agama hřbet. A jestli pálí/nepálí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík