Bubu_dufi

XXX.XXX.218.21
Ahoj, mam doma v teráriu želvu vroubenou - je malinká, cca 2 roky, teď k ní dcerka přinesla stejně velikou želvu pardali babcoci, terárium je veliké 100x40x40, každá z nich má svůj domeček.. První dny si jedna druhou nevšimala, dnes k sobě přišli, ocichavali se a jedna druhou měla tendenci kousnout.. Myslíte, že se snesou, nebo raději rychle řešit nové terárium a oddělit je? Děkuji
Bubu_dufi

XXX.XXX.93.99
Stavíme barák a budou mit i venkovní výběh :) s tím se samozřejmě počítá..
Mám hlínu s pískem, na noc hodně vlhčím..
Bubu_dufi

XXX.XXX.218.21
Moc děkuji, snažím se aby všechny naše zvířátka měli vše, co potřebují a měli se u nás fajn ❤️
Ninakre

XXX.XXX.1.187
Určitě oddělit .. je třeba si uvědomit, že oba druhy mají rozdílné nároky na chov a oba druhy mají rozdílné parazity.
Proč míchat Afriku s Evropou?
Ninakre
napsal(a):
Určitě oddělit .. je třeba si uvědomit, že oba druhy mají rozdílné nároky na chov a oba druhy mají rozdílné parazity.
Proč míchat Afriku s Evropou?
Mohl by jste stručně popsat jaké rozdílné nároky na chov má cca 7 cm T.m. a S.p.b. ?
Klimatickými poměry středomoří a subsaharské Afriky jsem seznámen. Jde pouze o konkrétní přístup k mláďatům, kde nebo v čem spočívá ten rozdíl.
Starost o parazity je sice příkladná ale v tomto případě, kdy nejde o import lze řešit klasickou karanténou. Ta je mimo jiné už stejně neaktuální, želvy jsou umístěny již ve společném terku.
Osobně jsem rozdílný způsob odchovu nezaznamenal. A upozorňuji že pár desítek kusů, nejen od uvedených druhů, jsem již odchoval. Mohu v případě zájmu ukázat jak fungují mláďata dohromady.
Celkem jsem zvědav na reakci.