Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AgnesaSa

12.4.2022 20:18
AgnesaSa

XXX.XXX.228.250

Dobrý den,
mám dotaz na chovatele agamek. Dnes se nám bohužel agamy dostaly k sobě (nepozornost) a trošku se pokousaly. Jedna z toho vyšla tak, že nemůže zavřít tlamku, tekla jí krev a čelist jí trošku vrže. Máte s tím někdo zkušenost? Samozřejmě, že vyhledáme veterináře, jen se chci zeptat jestli to není něco opravdu vážného.
Děkuji za rady

13.4.2022 09:31
Jiří5

XXX.XXX.231.164

Dobrý den.
Podle popisu může být zranění vážné. Klidně může jít o zlomenou nebo vykloubenou spodní čelist. Nějaká ta tržná krvácející ranka je proti tomu jen bebíčko. Veta rozhodně doporučuji.
Dospělí samci P.v. dokážou být opravdu drsní, zejména tehdy když mají oba dojem že jsou ti nejsilnější. Vybavení a sílu na to si ublížit opravdu mají.
Předpokládám že jde o dva dospělé samečky, protože k samičkám mají samci chování o něco vybranější, rozhodně nejdou tak do důsledků.

13.4.2022 09:50
Jiří5

XXX.XXX.231.164

Ještě dodám pro zajímavost.
Docela mě celá situace rozesmála i když by asi neměla. Zrovna jsem před chvílí vydával vylíhlá mláďata z líhně a poprvé se mě stalo že prcek ještě se "skořápkou na zadku" nesouhlasil a zakousnul se mě do dlaně. Překvapila mě ta "síla" stisku, bylo to i trošku poznat že se vzteká. Odměnou za svou statečnost vyfasoval puntík fixkou na záda aby byl v tom houfu poznat, kdyby se projevoval stejně mimořádně i ke svým sourozencům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík