Honeyhelp

XXX.XXX.36.236
Dobrý den. Dcera si přinesla z rybníku pulce. Dali jsme je do akvárka s vodou s rybníku mají tam kameny, řasy, krmíme mšicemi. A ejhle. Oni jsou z nich teď malé pídí zabicky. A já teď přemýšlím co by byla vhodná potrava pro ně. Dáváme malé mušky. Mám strach abych je netyrala. Můžete prosím poradit? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Honeyhelp
napsal(a):
Dobrý den. Dcera si přinesla z rybníku pulce. Dali jsme je do akvárka s vodou s rybníku mají tam kameny, řasy, krmíme mšicemi. A ejhle. Oni jsou z nich teď malé pídí zabicky. A já teď přemýšlím co by byla vhodná potrava pro ně. Dáváme malé mušky. Mám strach abych je netyrala. Můžete prosím poradit? Děkuji.
Už teď se dopouštíte trestného činu. Všichni obojživelníci jsou u nás chránění a nemůžete si je jen tak vzít domů. Vraťte je tam, kam patří. Do přírody. Dcera z toho ještě nemá rozum, ale vy byste měla.
Zdravím. Technicky vzato má kometa pravdu (byť máme jeden druh, skokana hnědého, který podléhá pouze obecné, nikoliv však zvláštní zákonné ochraně).
Ve skutečnosti však, když si někdo, jako Vy (resp. dcera), vezme z rybníka pár pulců, a odchová je do žabiček, to na populaci nemá nejmenší negativní vliv a vidím v tom spíše pozitivní přínos edukativní, a potenciálně i pro konkrétní pulce - ono jich jinak v přírodních podmínkách spoustu díky predátorům, znečištění či vyschnutí vody to do žabky vůbec nedotáhne.
Ale v moment, kdy si už s následnou péčí nevíte rady, souhlasím - vypustit zpátky k tomu rybníku, na hráz (většina našich žab v době krátce po metamorfóze z pulce (pidižabky) nejsou dobří plavci).