Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šárka89

26.6.2022 19:50
Šárka89

XXX.XXX.168.33

Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu zkušenější,chtěli bysme si pořídit mláďata želv zelenavých, s tím že venkovní výběh a zimování by byl samozřejmostí.Jen pořád tápeme,jestli je možné koupit najednou dvě nebo tři želvičky,tři mi přijdou už moc riskantní,kdyby se nedejbůh "povedli" dva samci a samice. Mockrát děkuji. :-)

26.6.2022 21:06
Jiří5

XXX.XXX.226.226

Dobrý den.
Chcete-li si pořídit skupinku želv zelenavých v poměru pohlaví 1,2 , jak jsem pochopil a chcete je vychovat od mláďat tak doporučuji.
1/ vybrat dlouholetého chovatele s velkým počtem chovných želv.
2/ počkat si na mláďata z letošních odchovů.
3/ pořídit skupinku alespoň pěti jedinců (nejméně) raději však více, třeba deset kusů.
4/ tři čtyři roky doufat že vše dopadne tak jak plánujete a nadbytečné kusy můžete odprodat.

Každý z bodů mohu zdůvodnit.
Nedejte na zaručeně určené pohlaví u mláďat, od takového chovatele rychle pryč.
Mnoho úspěchů nakonec.

Šárka89

26.6.2022 21:29
Šárka89

XXX.XXX.168.33

Mockrát Vám děkuji za vyčerpávající odpověď. Určitě s Vámi ve všem souhlasím,jen u mě je problém,že si nedokážu představit následně želvy prodat. Když si čtu diskuze,v jakých podmínkách někteří želvy chovají,tak bych to asi nedala. Jsem prostě měkká. :-) V tom případě by bylo asi nejlepší jenom dvě a počítat s tím,že se může stát,že budou muset být třeba jednou odděleně? Ještě jednou moc děkuji.

26.6.2022 22:59
Jiří5

XXX.XXX.226.226

Není zač.
Víte, máte-li odpovídající chovné zařízení tj. konkrétně pro Testuda dostatečně prostorný venkovní výběh atd. je vždy lépe chovat skupinku želv, příkladně tři samce + pět, deset samic. Případná přirozená agrese samců se v takovém případě nesoustředí na jednoho jediného slabšího jedince. Takový chov je schopen ukázat želvy v plné parádě, přináší mnoho nečekaných poznání a překvapení. Ostatně tak žijí želvy i na svých původních přirozených lokalitách. Občasné zmínky o samotářském životě želv pochází vždy z nepochopení či neschopnosti pozorovatele.
Máte-li možnost výběhu dopřejte želvám to co je pro ně přirozené a neomezujte se na chov jednoho či dvou jedinců, protože to není chov, pouze vlastnictví.
Na druhou stranu chápu že ne každý je stejný nadšenec takže je to na vás.

Šárka89

27.6.2022 07:19
Šárka89

XXX.XXX.168.33

Mockrát Vám děkuji, máte pravdu,jsem blázen,tak by to nakonec stejně dopadlo tak,že by u třech želv nezůstalo...na rozměry venkovního výběhu nijak limitovaná nejsem,tak už jen psychicky připravit zbytek rodiny a doufat ve štěstí na pohlaví. :-) Ještě jednou děkuji a přeji mnoho chovatelských úspěchů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík