Pomoc s identifikaci a cim to krmit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2022 12:21
rasekm

XXX.XXX.168.146

Dobrý den,
dnes nám na zahradu přišlo toto, umíte to prosím identifikovat a poradit jak to krmit než najdeme majitele? velikost ccca 35-40cm
děkuji

27.6.2022 13:33
Jiří5

XXX.XXX.226.226

Dobrý den, přišla k vám
agama vousatá (Pogona vitticeps).
Krmení?
1/ Jetel, jitrocel, pampeliška květy plevelů atd.
2/ hmyz, smýkaný případně kupovaný větších rozměrů např. Blaptica dubia.
Obavy mít nemusíte, jsou to kontaktní agamy. Nijak vám neublíží, ani nebude mít snahu.

27.6.2022 13:41
rasekm

XXX.XXX.98.250

děkuji moc za kompletní informaci.
MR

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2022 16:45

Jiří5 napsal(a):
Dobrý den, přišla k vám
agama vousatá (Pogona vitticeps).
Krmení?
1/ Jetel, jitrocel, pampeliška květy plevelů atd.
2/ hmyz, smýkaný případně kupovaný větších rozměrů např. Blaptica dubia.
Obavy mít nemusíte, jsou to kontaktní agamy. Nijak vám neublíží, ani nebude mít snahu.

Je to běžné, že agamy utíkají? Že se prosmykne had, to bych pochopila. Mně emigrovaly i achatiny, než jsem to vychytala.

27.6.2022 17:06

Oni je občas někteří géniové letní nebo vymyslí nějaký úžasný výběh a zvířata prostě odejdou.. velmi běžné u suchozemských želv, agamy a leguáni také bývají odchytáváni hasiči, policií..

29.6.2022 19:34
Jiří5

XXX.XXX.137.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to běžné, že agamy utíkají? Že se prosmykne had, to bych pochopila. Mně emigrovaly i achatiny, než jsem to vychytala.

Ano, jak píše skeeve, zvířata prostě odcházejí.
Mé agamy, pokud mají možnost a dobře se orientují v prostředí, se po chvíli vrací na své důvěrně známé stanoviště, své teritorium. Zejména samečci rádi využijí možnost toulat se. Je to přirozené a v přírodě žádoucí. Co kdyby byly za rohem hezčí děvčata, že ano. Občas je také pouštím, je zajímavé sledovat jejich reakce na jiné "neznámé" agamy obého pohlaví byť v relativně velké vzdálenosti.
A aby to bylo vyvážené tak i dospělá samička agamy měří cca 50 cm a má odpovídající sílu. Stačí malá škvírka u špatně zavřených, nezajištěných šoupaček a může na procházku i ona.

Přidejte reakci

Přidat smajlík