Druhová / Poddruhová identifikace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2022 15:19
Archelon

XXX.XXX.56.126

Žádám o přesnou identifikaci tohoto exempláře.

29.6.2022 19:10
Jiří5

XXX.XXX.137.93

Testudo hermanni boettgeri , želva zelenavá.
Vzhledem k tomu že karapax je zoufalém stavu nelze podle jediné fotky určit zda nejde náhodou o T.h.h., čili západní poddruh želvy zelenavé případně o dříve uznávaný poddruh Testudo hermanni Hercegovinensis. Možnost existuje ale je to velice nepravděpodobné. Větší jistotu by přinesla též fotka plastronu.
Valný význam však přesné určení nemá, těžce se na ní podepsal nevhodný způsob chovu a prostředí ve kterém dosud žila, spíše přežívala.

xxxy

30.6.2022 12:37
xxxy

XXX.XXX.7.76

O Testudo hermanni se rozhodně nejedná. Exemplář na fotce je Testudo marginata.

30.6.2022 13:28
sharingan

XXX.XXX.186.2

xxxy napsal(a):
O Testudo hermanni se rozhodně nejedná. Exemplář na fotce je Testudo marginata.

Zdravím, podle mě má pravdu pan Jiří. I když je zvíře, díky nevyhovujícím podmínkám předchozího chovu, velmi atypické celkovým tvarem i dojmem.

Na foto jsem okroužkoval výrazné ohraničené černé skvrny, uprostřed žlutých polí ve štítcích krunýře želvy. Velmi typické pro T. hermanni, u T. marginata se takto včleněné výrazné skvrny ve světlé části štítku nevyskytují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2022 13:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

sharingan napsal(a):
Zdravím, podle mě má pravdu pan Jiří. I když je zvíře, díky nevyhovujícím podmínkám předchozího chovu, velmi atypické celkovým tvarem i dojmem.

Na foto jsem okroužkoval výrazné ohraničené černé skvrny, uprostřed žlutých polí ve štítcích krunýře želvy. Velmi typické pro T. hermanni, u T. marginata se takto včleněné výrazné skvrny ve světlé části štítku nevyskytují.

Také se přikláním k Jiří5. Řadím ho mezi ty, jejichž příspěvky se vyplatí číst.

30.6.2022 15:31
Archelon

XXX.XXX.56.126

Děkuji za Vaše příspěvky. Želva byla odebrána z nevyhovujícího chovu jak po stránce potravní, tak i prostorové s absencí UVB záření. Nahrávám další fotku, pro definitivní určení druhu.

30.6.2022 22:33
Jiří5

XXX.XXX.234.121

Jsem přesvědčen že jde o jedince Testudo hermanni boettgeri.
Tvar a zakončení ocásku sice neodpovídá T.h.b. chybí charakteristický "trn", tak typický pro tyto želvy, to však může být způsobeno zraněním.
Takto zakončeným ocáskem se chlubí T.g.i. Také netypické znaky na plastronu by mohly být zavádějící, zejména jejich tvar a umístěním. Jsem ale přesvědčen že jde o následky chovu.
Pro zajímavost, jak vypadají stehna zadních nohou? Jsou hladká nebo mají "trn"?
Hladká = T.h.b.
Jeden trn na každé noze = T.g.i.
T. marginata zcela vylučuji, na prezentovaném jedinci není jediný znak či podobnost ukazující na tento druh.
Tak doufám že se nepletu

Přidejte reakci

Přidat smajlík