Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alijonoska

29.6.2022 19:02
Alijonoska

XXX.XXX.70.48

Dobrý den,
mohu dát nyní zelvu do venkovního vybehu, kdyz u nas bylo min.tyden v noci jen 10stupnu? Mám ji brát radeji na noc domu do teraria?
Dekuji.

29.6.2022 19:20
Jiří5

XXX.XXX.137.93

Dobrý den, ve vhodném výběhu mohou být želvy od jara do podzimu. Pokud chcete pořádnou odpověď budete muset popsat velikost výběhu, jeho polohu, možnost úkrytu atd. Mnozí považují za venkovní výběh plácek o rozměrech 50×50 cm na anglickém trávníčku. Takový by ovšem nestačil.

Alijonoska

29.6.2022 19:44
Alijonoska

XXX.XXX.70.48

Děkuji. Vybeh je asi 1,5 x 1m. Na jihovychodni strane. Má tam domecek vetve, kaminky, kuru.
Neni mi na obtiz ji pokazde na noc vzit domu a rano ji tam opet dát, jen se radeji ptam, zda pro ni nemuze byt takove prenaseni na zavadu?

Dekuji.

29.6.2022 19:53
Jiří5

XXX.XXX.137.93

V takovém případě je přenášení nejenom zbytečné ale také nežádoucí. Pro zdravou želvu je noční pokles teploty příležitost k odpočinku. Nevadí ani přechodné zhoršení počasí (déšť atd.) Nechte jí venku a až si přivykne uvidíte "šťastnou" želvu. Ukázal bych vám fotky stepek v jaké teploty zvládnou ale bohužel se k nim momentálně nedostanu .

Alijonoska

29.6.2022 20:17
Alijonoska

XXX.XXX.70.48

Moc Vám děkuji. Dostali jsme ji jako dárek, takže nemám s chovem zkušenost, moc jste mi pomohl. Mame velkou zahradu na vesnici, tak mi prijde zbytecne jí mit zavrenou doma.
Mohu se Vás ještě zeptat, pokud si nebudeme troufat "zatím" na zazimování, mohu ji normálne v zari/rijnu dát domu do terárka a tam ji mít opět az do jara :-)

Děkuji.

29.6.2022 20:38
Jiří5

XXX.XXX.137.93

Nemáte zač.
Ano na podzim můžete želvičku dát zase do terária ale radost jí rozhodně žádnou neuděláte. Bude na podzim nachystána na zimování a vy jí to překazite. Podmínky na to máte tak jí zkuste nechat žít tak jak je to pro ní optimální i přes nějaké to riziko. Klidně si na podzim napište jak postupovat a budete překvapená jak snadná taková příprava na hibernaci je.

Alijonoska

30.6.2022 20:14
Alijonoska

XXX.XXX.69.159

Moc Vám děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík