Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2022 17:54
NelcasZelvy

XXX.XXX.48.8

Na internetu jsem narazila na toto video na kterém dali do hlubokého bazénu želvu pardálí a nechali jí tam "plavat" chtěla bych vědět váš názor jestli vám tohle příde normální ale mě to příde jako týrání

https://youtube.com/shorts/75TsiIzjvro?feature=share

7.7.2022 18:30
Jiří5

XXX.XXX.148.120

Můj názor se na veřejné diskusní fórum prostě nevejde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2022 19:38

Jiří5 napsal(a):
Můj názor se na veřejné diskusní fórum prostě nevejde.

Vešel, ale asi by obsahoval hodně teček.

7.7.2022 19:39

NelcasZelvy napsal(a):
Na internetu jsem narazila na toto video na kterém dali do hlubokého bazénu želvu pardálí a nechali jí tam "plavat" chtěla bych vědět váš názor jestli vám tohle příde normální ale mě to příde jako týrání

https://youtube.com/shorts/75TsiIzjvro?feature=share

Ne, není to normální.

7.7.2022 19:41
NelcasZelvy

XXX.XXX.48.8

Jako ja bych toho člověka vzala a dala plavat do lávi a řekla plavej!
Alespoň by poznali jaký to pro tu želvu je

7.7.2022 19:42
vlasta1

XXX.XXX.94.150

proč to tak je, neumím říct. Ale ano, mladé želvy toto zvládají.

Nevím proč ji dávali do bazénu a neschvaluji to.

Ale příroda třeba ví. Mravenci se také umí přesunou po vodě několik km. A jiné druhy třeba využívají termodynamiku přesouvají se o tisíce km.

Dostanu zde világoš, ale i mne by zajímal důvod proč toto želvy umí

7.7.2022 19:43
vlasta1

XXX.XXX.94.150

Ajajaj to je odpovědí

7.7.2022 19:44
vlasta1

XXX.XXX.94.150

Já jenom vím, že to umí

7.7.2022 19:47

vlasta1 napsal(a):
proč to tak je, neumím říct. Ale ano, mladé želvy toto zvládají.

Nevím proč ji dávali do bazénu a neschvaluji to.

Ale příroda třeba ví. Mravenci se také umí přesunou po vodě několik km. A jiné druhy třeba využívají termodynamiku přesouvají se o tisíce km.

Dostanu zde világoš, ale i mne by zajímal důvod proč toto želvy umí

Údajně umí plavat všichni suchozemští tvorové. S výjimkou pouštních (by mě docela zajímalo, jak jsou na tom velbloudi) a lidoopů.

7.7.2022 19:50
vlasta1

XXX.XXX.94.150

Ale suchozemské želvy tuto schopnost ztrácejí a starší jedinci se utopí

7.7.2022 20:38

vlasta1 napsal(a):

Nezpochybňuji.

7.7.2022 22:27
Jiří5

XXX.XXX.148.120

Umí protože musí.
Jen by mě zajímalo co má přilepené na plastronu. Zdravá želva v této velikosti by šla ke dnu nebo by alespoň měla výrazně hlubší ponor. Tato, přestože vypadá že jí mimo majitele s lepším vkusem nic nechybí, by na palubě uvezla ještě jednu.

10.7.2022 07:11

vlasta1 napsal(a):

Není to spíš záležitost váhy dospělého zvířete, než věku? Některé ' vodni' želvy ani plavat nemohou - kajmanka - váha jim to neumožní

10.7.2022 18:49
vlasta1

XXX.XXX.30.129

Asi ano. I výživného stavu želvy.

Já to nikdy nezkoušel a ani nebudu. Když jsem byl malý, tak má první želva(T. marginata), byla chycený plaváček na potoku. A měla úplně stejný plavecký styl.

Raději bych toto téma opustil. Jenom jsem se zmínil, že to želvy umí. A dávat želvu do bazénu může jenom de...l.

10.7.2022 23:15
Jiřiafrika

XXX.XXX.225.173

Náhodou jsem narazil na toto téma a jen bych ještě rád dodal, že video lze nahlásit jako týrání zvířat, zabere to sice chvilku času najít (je to až jako podkategorie nějaké větší kategorie při nahlašování), ale myslím že pokuď podobná videa z internetu zmizí, tak to bude jedině dobře a za těch pár vteřin hledání a pár řádků o tom proč člověk video nahlašuje to stojí.

Jinak k tématu ještě, nedávno jsem tuším na facebooku četl, že v Praze se želvy hvězdnaté, co jsou u gaviálů naučili slunit na jejich hřbetech, no a v důsledku toho tam prý občas plavou (když se gaviál ponoří).

11.7.2022 09:41
gerry

XXX.XXX.7.76

Stigmochelys pardalis podobně třeba jako Chelonoidis denticulata jsou poměrně dobří plavci, želvy pardálí dokonce plavou rády a velmi dlouho. Pomáhá jim k tomu mj. absence nuchálního štítku, proto mohou hlavu držet pohodlně nad vodou a dýchat. Umí ale také zadržet dech a potopit se na docela dlouho (sám jsem jedné dospělé samici v přírodě naměřil 10 minut).

polar

11.7.2022 10:11
polar

XXX.XXX.44.101

gerry napsal(a):
Stigmochelys pardalis podobně třeba jako Chelonoidis denticulata jsou poměrně dobří plavci, želvy pardálí dokonce plavou rády a velmi dlouho. Pomáhá jim k tomu mj. absence nuchálního štítku, proto mohou hlavu držet pohodlně nad vodou a dýchat. Umí ale také zadržet dech a potopit se na docela dlouho (sám jsem jedné dospělé samici v přírodě naměřil 10 minut).

Zajímavé https://fascinatingafrica.com/species/leopard-tortoise/

Když už jí ale chcete plavání dopřát, je lepší ji to umožnit umístěním bezpečného bazénku s pozvolným dnem, ze kterého se sama bez problému dostane a do kterého bude moci dle libosti - ne "násilným vhozením" do vody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík