19.7.2022 - 16:30
Moje neostražitost mě dostala do problémů . Vyzívám tedy všechny z okolí Moravské Třebové i mimo ni aby se dívali po svých zahrádkách .
Proč?
Zdtratila se nám totiž želva zelenavá jménem Josefína (stáří cca 5 let). Malá, asi 8cm dlouhá.
Facebook, Psí detektiv - už je hotovo . Ale co dál . Nezmrzne a téměř určitě přežije , ale co když už ji neuvidím ? Ví si někdo rady ? Stalo se to už někomu ? Našel ji? Jak?
Díky za kadou pomoc
No, já ztratila želvu dvakrát...přesněji mi zdrhla z blbe zabezpečeného výběhu. Pokaždé bylo její nalezení velká náhoda. Jednou to trvalo týden , našel ji sousedův pes když přišla k nim. A podruhé známá která jela kolem na kole. Vždy se želva vydala směr sever. Řekla bych ale, že to že se najde je opravdu náhoda. Zkuste po okolí vyvěsit letáky nebo vyhlásit rozhlasem, možná ji potká někdo jiný a donese vám ji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sýček
napsal(a):
Děkuji. Jen se bojím - můžou jí ublížit třeba auta ? Nebo sekačky na trávu ?
Ano. A ano. Ptáte se stejně zvláštně jako na kočkách. Zablokované téma.
A mimochodem - proč mi nejdou načíst vlákna pod tímto nickem? Otázka do pléna.

Sýček
napsal(a):
Já vím, že jsem to vtom vláknu přehnala . Ale vážně taková nejsem, omlouvám se
Tak proč znovu nadhazujete takové, jak to napsat, třeba, krvavé téma? Každý si přece umí představit střet 8cm želvy s autem nebo sekačkou. Mně stačí přejetí ježci a ptáci, které denně potkávám.
napsal(a):
Tak proč znovu nadhazujete takové, jak to napsat, třeba, krvavé téma? Každý si přece umí představit střet 8cm želvy s autem nebo sekačkou. Mně stačí přejetí ježci a ptáci, které denně potkávám.
Mě přijde, že je tazatelka mladá slečna, která nad některými věcmi až moc přemýšlí ale nedomýšlí.
Nám se suchozemská želva ztratila několikrát, pokaždé se našla. V naprosté většině případů se našla v naší zahradě, jednou přelezla k sousedům, kde ji jejich vnučka našla a křičela: Mami, mami, tady leze kameň!
Kočky i dravce musela potkávat denně, přežila. A to byla jednou ztracená skoro dva měsíce.