Když jsem se zašla podívat na mé dvě želvičky tak ta starší byla pryč je možné že přelezla kamennou zítku želvy máme od začátku prázdnin a nic takového se mi nestalo mají celkem velký výběh doufám že se vším potřebným. Prohledala jsem celou zahradu a nikde ji nenašla ani ve výběhu zůstala tam jen menší želvička.
Nevím kde by mohla být nemáme ještě dodělané ploty tak se bojím že utekla na pole. Psa nemáme a ni kočku opravdu nevím kde by mohla být hned vedle výběhu máme záhonky ale tak mezi mrkveme také nebyla. Pomozte mi prosím.
Předem děkuji za odpovědi.
Na slzičky je natalie8 ještě brzy, dosud máte celkem značnou šanci želvičku najít. Zkuste to takto. Brzy ráno ještě než bude na zahrádku svítit sluníčko vypravte se na lov. Žádné běhání a shánění po zahradě, želvy velice dobře vidí a nemuselo by se jí chtít ukazovat se když se tam budete moc hemžit. Vyberte si takové místo odkud budete dobře vidět na plochu kde by mohla útěkářka být a v klidu pozorujte. Zaměřte se na místa u větších travních drnů, kamenů, skalek, případně ke zbytkům stavebního materiálu včetně třeba starých prken, prostě všech nepravidelností v terénu které by mohly poskytnout želvě úkryt. Jakmile podobná místa osvítí sluníčko a želva tam bude někde ukrytá, tak vyleze a bude se chtít vyhřát. Buďte pozorná a trpělivá, želvy dokáží být opravdu nenápadné. V případě neúspěchu si během dne zahradu opakovaně projděte. Druhý den znovu. Opakování má smysl proto protože želvy až na vyjímky nikam zbytečně necestují a drží se na místě které plní jejich nároky tj. Úkryt, možnost se vyhřát, dostupná potrava. Držím palce a dejte vědět.