Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2022 22:27
SSReptiles

XXX.XXX.166.234

Ahoj, chtěl bych si udělat vlastní rack system ale nemohu nikde najít boxy vetší než 90x40x40 dají se v ČR koupit nebo někde ze zahraničí ?

Neregistrovaný uživatel

19.8.2022 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.198

SSReptiles napsal(a):
Ahoj, chtěl bych si udělat vlastní rack system ale nemohu nikde najít boxy vetší než 90x40x40 dají se v ČR koupit nebo někde ze zahraničí ?

Pro regiusky plne postačují ikea samla. Větší je zbytečnost. Sehnat se dají ale. Vyjde vás to na majlant a pouze zpoza hranic a bez možnosti jiného než pecka drahého dovozu

24.8.2022 13:33
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pro regiusky plne postačují ikea samla. Větší je zbytečnost. Sehnat se dají ale. Vyjde vás to na majlant a pouze zpoza hranic a bez možnosti jiného než pecka drahého dovozu

Týden si sedím na rukách a zakazuju si reagovat, ale nevydržel jsem.

Pevně doufám, že tohle bude jednou zakázané! A že lidi začnou přemýšlet jako lidi s nějakou empatií a láskou ke zvířatům. Narvat zvíře, které má metr třicet, do bedny, jejíž nejdelší strana má 80 cm, je normální nechutnost. A tvářit se, že to je v pohodě a normální, je zhůvěřilost.

25.8.2022 00:33
Jiří5

XXX.XXX.231.114

Proč taková reakce Dasvo? Zajímá mě to protože jsem snad ještě neviděl většího chovatele který by rack nevyužíval. A zvířata, konkrétně regiusky, byla v 100% kvalitě. Nezdá se mě že by jakkoliv trpěla a to jsem opravdu hodně háklivý.

25.8.2022 08:57
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Jiří5 napsal(a):
Proč taková reakce Dasvo? Zajímá mě to protože jsem snad ještě neviděl většího chovatele který by rack nevyužíval. A zvířata, konkrétně regiusky, byla v 100% kvalitě. Nezdá se mě že by jakkoliv trpěla a to jsem opravdu hodně háklivý.

Protože mi to zkrátka nepřipadá normální. Nelíbí se nám zvířata zavřená ve výbězích Zoo, protestujeme kvůli slepicím v klecových chovech, manifestujeme kvůli kožešinovým zvířatům na farmách, pohoršují nás fotky množírenských psů v klecích... Ale zcela normální je chovat hady v krabicích od bot.

Samotný dotaz považuju za zcela legitimní. (Už proto, že tazatel zmiňuje, že chce větší boxy.) Nejvíc mě nadzvedla ta doporučovaná Samla, protože největší rozměr základny je u téhle bedny je 79 x 57 cm. Pro hada, co má délku k metru a půl...

Jiří, já si Vás nesmírně vážím! Vaše názory, odpovědi, reakce a celkové vystupování tady na fóru považuju za jedny z nejlepších a nejfundovanějších. V tomto případě s Vámi ale nemohu a nechci souhlasit.
Jen na okraj... Chovat želvu v bedně, ve které se tak maximálně otočí, by bylo taky v pořádku? Určitě ne. Tak proč je to v pohodě u hadů?

25.8.2022 10:42
Jiří5

XXX.XXX.231.114

Děkuji Dasvo.
Jen jsem byl zvědav na názor. Kdysi v pravěku jsem laškoval s korálovkama a heterodonama.
Míval jsem pocit že rack je způsob který dokáže řešit problémy které se v chovu většího počtu hadů nutně vyskytují.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2022 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149

Dasvo. Kolik hafu bylo tebou odchováno a kolik chovů bylo tebou navštíveno? Evidentně nula. Smiř se s tim že had není ještěrka, není to pták ani savec a ma uuuuplne jine naroky na pohodli a zivot. Pokud ma vyhovujici teplotu, je nazranej a vodu nadosah je mu uplne u pr dele jestli bydlí v takovemto racku nebo v terariu 3m x 1m.
Konkretne regiuska vetsinu zivota travi v nějaké díře, noře nebo někde pod kořeny v úkrytu. V boxech v rack systemu prospiva tudiz mnohem lip nez v obrich terarkach s kytickama vetvickama a jezirkama. Ale to by se někdo musel zajímat i o praxi a ne jen chytré řeči z encyklopedii. A jooo sem tyran. Mam v rack systemu v ikea samla i mlade hroznyse nebo male dospele samce. Rukama mi prošlo dost a dost hadu. A psina je ze ti od chivatelu co je meli v boxech jsou podstatne kvalitnější jak ti udajne s laskou opecovavani z terarek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2022 15:34

A ty snovače taky chytají v těch norách, pěkně prosím?

Neregistrovaný uživatel

25.8.2022 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Regiuska fakt neleze po stromech. Nebo leze ale vyjimecne. Není to její životní styl. Nedělejte ze sebe tupce prosím.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2022 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149

Narozdil od hroznysu a jinych hadu regiusky tavba tela neni na splh vhodna. Vetsina to neumi nebo umi dosti mizerne. Ale opet. Zkusebosti praktické nula že?

26.8.2022 12:18
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Je poněkud úsměvné, když člověk, který chová hady v krabicích, chce někoho poučovat o přirozeném chování.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2022 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149

Dasvo napsal(a):
Je poněkud úsměvné, když člověk, který chová hady v krabicích, chce někoho poučovat o přirozeném chování.

A nekdo kdo ta zvirata nechoval a neodchovaval toho kdo to dělá x let. 😂😂😂

30.8.2022 20:24

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nekdo kdo ta zvirata nechoval a neodchovaval toho kdo to dělá x let. 😂😂😂

A ještě se pochlub fotkami, ať můžeme závidět

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.25

A ještě se pochlub fotkami, ať můžeme závidět

Víte co placejte se tu po ramenou jak jste skvělý. Dobrej chovatel už sem nevlezl do tyhle žumpy hodně let. Papa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík