kubas
napsal(a):
Dobrý den,
Jedná se o zmiji? Děkuji
Zmije to není, je to dle mého názoru obojkovka (natrix natrix) nebo užovka hladká (coronella austriaca).U obou jsou známi jedinci s rozbitou kresbou, někteří i v adultu. Doufám tedy, že to je fotka z ČR, kdyby to bylo někde z jihu, napadly by mě i jiné druhy. Škoda, že není vidět hlava.
Zdravím. Vidím to stejně jako Pandinus. Zmije to není v žádném případě. Ale ani jako tu užovku obojkovou bych to moc neviděl. Spíš mi to přijde v rámci druhové variability na tu užovku hladkou. Vzor kresby na ni sedí, ale běžnější jsou spíše exempláře s kresbou méně výraznou.
Opět za předpokladu, že je zvíře z ČR, zbytek Evropy a světa nakoukaný nemám.
Jovdo

XXX.XXX.2.85
sharingan
napsal(a):
Zdravím. Vidím to stejně jako Pandinus. Zmije to není v žádném případě. Ale ani jako tu užovku obojkovou bych to moc neviděl. Spíš mi to přijde v rámci druhové variability na tu užovku hladkou. Vzor kresby na ni sedí, ale běžnější jsou spíše exempláře s kresbou méně výraznou.
Opět za předpokladu, že je zvíře z ČR, zbytek Evropy a světa nakoukaný nemám.
No já jsem právě viděl relativně hodně natrixek z jihu s podobnou kresbou, spíš bych je čekal tam, ale geneticky se to občas objeví i jinde (viz pruhované, které u nás taky typické nejsou, ale sem tam se tu "persa" vyfotí)
Uživatel s deaktivovaným účtem

A juchala by ta obojkovka takhle hore po křoví? Neběžela by spíš spodem?
Jovdo

XXX.XXX.2.85
napsal(a):
Když je na úprku, vezme to i přes větvičky, užovka hladká mizí do myší díry při sebemenším šustnutí, ale určitě by to mohla být i ta
napsal(a):
To je (asi) ostružiník... Takže to nemusí být "hocijaká" výška...
A jinak mě pánové hadaři překvapili, že by toto mohla být i Natrixka. Byla jsem přesvědčená, že je to u. hladká. S takovouto kresbou...

fikovnice
napsal(a):
To je (asi) ostružiník... Takže to nemusí být "hocijaká" výška...
A jinak mě pánové hadaři překvapili, že by toto mohla být i Natrixka. Byla jsem přesvědčená, že je to u. hladká. S takovouto kresbou...
Já taky tipovala hladkou, ale já hady vůbec nakoukané nemám, takže to byl fakt tip jako do Sportky