Dvě samičky gekončíka nočního se rvou

Gekončík noční
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2022 18:36
Gekinka

XXX.XXX.153.34

Dobrý den, poradí mi někdo prosím, proč se mi nesnesou dvě samičky gekončíků? Starší máme doma rok, v teráriu, věk asi 18měsíců. Dnes jsme si k ní dovezli "sestru", asi 7měsíců, mají stejné rodiče, ale z jiného vrhu. Naše starší tu novou napadla, kousala ji do ocásku, tak jsem je dala zvlášť. Nevím, jak pokračovat, aby mohly být společně. Máme pro druhou jen přepravní box, takže jen dačasné řešení. Na druhé terárko nemám místo.

20.9.2022 19:49
niki272

XXX.XXX.110.14

Na úvod nutno říct, že gekončíci nejsou společenská zvířata, s ostatními jedinci - i samičky s dalšími samičkami - se tedy nikdy snést nemusí.
Doporučuje se je proto chovat zvlášť, dohromady pouze v období páření a i pak jen krátce.
Soužití může (ale nemusí!) fungovat, pokud jsou oba kusy stejně staré a velké - u Vás je rozdíl ve věku skoro rok a větší samice tak tu mladší může vnímat jako potravu.
Jestli tedy pro další terárium nemáte místo, rozhodně bych zvážila vrácení mladší samičky nebo její předání dál někam, kde bude mít svou vlastní ubikaci.

20.9.2022 20:57
Gekinka

XXX.XXX.153.34

niki272 napsal(a):
Na úvod nutno říct, že gekončíci nejsou společenská zvířata, s ostatními jedinci - i samičky s dalšími samičkami - se tedy nikdy snést nemusí.
Doporučuje se je proto chovat zvlášť, dohromady pouze v období páření a i pak jen krátce.
Soužití může (ale nemusí!) fungovat, pokud jsou oba kusy stejně staré a velké - u Vás je rozdíl ve věku skoro rok a větší samice tak tu mladší může vnímat jako potravu.
Jestli tedy pro další terárium nemáte místo, rozhodně bych zvážila vrácení mladší samičky nebo její předání dál někam, kde bude mít svou vlastní ubikaci.

Děkuji za vaši reakci. Když jsem hledala informace, tak nikde o nevhodnosti více samiček nikdo nepsal. V knížce se tomu moc nevěnovali, jen info o nevhodnosti páru jsou všude. No, už ji asi nevrátím, na to nemám srdce, budu muset vymyslet prostor.. Syn už ji pojmenoval, takže jí musím zařídit vyhovující bydlení🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík