Jak naučit starší želvu ke spánku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2022 16:34
Bulila

XXX.XXX.127.225

Dobrý den, od známe sme si vzali zelvu které se již zbavovala. Zelva má 15 let ale zepry nikdy nepsala přes zimu. Naše zelva je zvykla spát a ta od paní není. Mužů se zeptat jak připravit tu zelvu k zimnímu spánku? Dekuji za odpověď.

18.11.2022 16:57
Jiřiafrika

XXX.XXX.225.173

Dobrý den,
sice nevím o jakou želvu jde, ale na přípravu na zimování (hibernaci) je již dle mého pozdě a dopřál bych ji letos jen klidové období v chovné ubikaci. Želvy ale schopnost zimovat neztrácí a příští rok by vám již měla bez problémů zazimovat, stejně jako když připravujete na zimování vaši želvu. Určitě ale počkejte, až se zde vyjádří nějaký zkušenější chovatel želv, který má s želvami více zkušeností jak já.
Přeji pěkný zbytek dne,
J. Zimola

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2022 11:55

já jsem teda v tomto směru úplná láma, ale připadá mi logické jí letos nezimovat, když nikdy nezimovala, tak už se to nepoto a příští rok by normálně šla do výběhu s vaší želvou a zazimujete je společně.

19.11.2022 14:31
vlasta1

XXX.XXX.91.235

A o jaký druh želvy se jedná?

19.11.2022 18:09
Bulila

XXX.XXX.127.225

vlasta1 napsal(a):
A o jaký druh želvy se jedná?

Je to zelva suchozemska. Naše je již zazimována ale té od paní se jaksi nechce. Nevim zda ji jetse dávat ke spánku.

19.11.2022 18:26

Bulila napsal(a):
Je to zelva suchozemska. Naše je již zazimována ale té od paní se jaksi nechce. Nevim zda ji jetse dávat ke spánku.

a jaká želva? suchozemských želv je opravdu hodně druhů...

19.11.2022 20:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

A jakpak ji "připravujete" ? Já se přiznám, že to v domácích podmínkách neumím a i si myslím, že to opravdu dobře nejde. Naštěstí se sami připraví venku. I když letos to bylo dost atyp - studené září x teplý říjen...

Jestli nevíte, co máte za druh, dejte fotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík