Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hany91

23.11.2022 19:02
Hany91

XXX.XXX.43.136

Dobrý den všem,vím že diskuzí je tu mnoho a asi dostanu hned přednášky jak se můžu vůbec ptát,ale zkusit to musím.
Dříve sem měla dvě dospělé užovky,jako dospělé už sem je i dostala.Ted mám druhým měsícem mládě.Samce,krmim holátky jednou týdně max jednou za 10dnu,ale má otázka je o kontaktu.Vim že mláďata jsou větší nervici a na kontakt je třeba je zvyknout.Ale často se mi stává že had po mě chnape, utíká v takových situacích ho vždy nechávám být abych ho zbytečně nenervovala ale jak mám postupovat?Vím že někteří jsou proti vyndávání hada pro "pomazleni" ale já ho taky nechci vyndavat denně pro srandu.Vsem děkuji za názor a radu a prosím bez zbytečných vulgarit nebo nadávek .
Hany

24.11.2022 12:36
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Hany91 napsal(a):
Dobrý den všem,vím že diskuzí je tu mnoho a asi dostanu hned přednášky jak se můžu vůbec ptát,ale zkusit to musím.
Dříve sem měla dvě dospělé užovky,jako dospělé už sem je i dostala.Ted mám druhým měsícem mládě.Samce,krmim holátky jednou týdně max jednou za 10dnu,ale má otázka je o kontaktu.Vim že mláďata jsou větší nervici a na kontakt je třeba je zvyknout.Ale často se mi stává že had po mě chnape, utíká v takových situacích ho vždy nechávám být abych ho zbytečně nenervovala ale jak mám postupovat?Vím že někteří jsou proti vyndávání hada pro "pomazleni" ale já ho taky nechci vyndavat denně pro srandu.Vsem děkuji za názor a radu a prosím bez zbytečných vulgarit nebo nadávek .
Hany

Zdravím, když přeskočím úvahy, jak moc je had vhodný nebo nevhodný na tahání jako pet zvíře, můj osobní názor je, že pokud se zvířeti v dané situaci ustupuje, situaci to moc nezlepší, spíše naopak. Pokud hádek chňape, chrastí ocáskem atp., chovat se, jakoby se tak nedělo a zkrátka ho vzít do rukou. Bez zbytečně prudkých pohybů a samosebou s tím, že můžete pár kousanců koupit. Ze svých zkušeností dobře vím, že když hádek pochopí (a nejen had), že výpady proti rušiteli fungují a on dá následně pokoj a vyklidí pole, tohle chování upevní.
Jinak obyčně zvířata zklidňují s tím, jak rostou (výjimky se najdou i mezi druhy, které většina chovatelů považuje za neagresivní nebo submisivní - viz slavné regiusky).
Určitě mládě netahat po krmení a nechat ho pár dní vklidu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík