Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů na otázku.
Jakého hada byste mi doporučili s tím, že bych jej chtěla často brát na ruce - obecně s ním být v kontaktu. Had může být rozměry klidně větší.
Momentálně mám mého prvního hada, Duhovce jednobarevného (Xenopeltis unicolor), ale majitelka, která mi ho prodala, mi neřekla, že se jedná o podzemního hada, který ani kontakt moc nemusí, takže teď mám v metrovém terárium spíš jen kupu hlíny a hada občas vidím jak se jde v noci napít ... jsem z toho zklamaná, jelikož mi bylo řečeno, že se jedná o druh hada, který je vhodný pro začátečníky a nevadí mu kontakt. No, stalo se. Chtěla bych si přesto později pořídit vhodnějšího hada.
Předem děkuji za tipy.
Nemluvě o tom, že had není zvíře zrovna dvakrát na mazlení..
Nejvíce se doporučují krajty (královské) a užovky (červené). Krajty mohutnější a klidnější, užovky "tenčí" a aktivnější.
Je to spíš o vkusu, vhodných druhů je více. Být Vámi přečtu si starší diskuze na tohle téma a rozhodnu se dle vkusu a informací co ta vlákna obsahují.
Uživatel s deaktivovaným účtem

OnlyK
napsal(a):
Nemluvě o tom, že had není zvíře zrovna dvakrát na mazlení..
Nejvíce se doporučují krajty (královské) a užovky (červené). Krajty mohutnější a klidnější, užovky "tenčí" a aktivnější.
Je to spíš o vkusu, vhodných druhů je více. Být Vámi přečtu si starší diskuze na tohle téma a rozhodnu se dle vkusu a informací co ta vlákna obsahují.
samozřejmě mi nejde o mazlení, ale občas hada vytáhnout na pár minut z terária a zase vrátit zpět