xqreo

XXX.XXX.245.242
Dobrý deň, pomôžete mi prosím s identifikáciou pohlavia tejto korytnačky? Podľa mňa je to samica, hlavne kvoli krátkemu chvostu, ale radšej si to nechapm overiť niekým skúsenejšim.
Ďakujem
Dobrý den,
já bych se, být vámi, urgentně zaměřil na to jak vychovat zdravé zvíře. Na určení pohlaví je stejně příliš brzo. Možná to opravdu samička bude, tak 50 na 50. Mimo pyramidujících vertebrálních štítků, jak píše lupus4, by mě také rozhodně zajímala možná příčina zduření kůže okolo kloaky (viz. foto 1) a podivný stav kůže na zadní končetině želvy (foto 2). Něco s tím dělejte jinak vám bude případná samička nanic. Jak je stará?
felingerova.jana@seznam.cz
napsal(a):
Jak by se dala řešit stav nožiček?
Děkuji za odpověď
Ono nejde jen o nožičky, respektive kvalitu pokožky na nich. To je jen jeden, spolu s neuspokojivým stavem krunýře, z důsledků nekvalitní výživy, neodpovídajících podmínek prostředí ve kterých želva žije atd.
To vše se postupně projeví na nezdravém vzhledu. Navíc problémů, těch které nejsou okem patrné, bude víc. Paradoxně takto většinou dopadají želvy chované v teráriu, zahrnované všemožnou péčí, krmené tou "nejluxusnější" stravou v neomezeném množství. Bohužel luxusní potravou pouze z hlediska člověka.
Takže jediná smysluplná možnost jak stav vylepšit je poskytnout želvě takové podmínky které opravdu ke kvalitnímu životu potřebuje, rozhodně ne takové o kterých si to pouze myslíme.
Mohl bych ukázat fotky jak má vypadat zdravá pokožka, krunýř, rohovina čelisti, oko, atd. vše v detailu a v různém stáří různých druhů želv. Nemá to ovšem velký smysl pokud se nerespektuje to nejzákladnější, kvalitní podmínky k želvímu životu.