Suchozemské želvy ztráta dokladů i cites

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2023 14:31
Bibidomacz

XXX.XXX.4.79

Dobrý den, přez 15. let mám suchozemské želvy,při stěhování jsem bohužel ztratila veškeré papíry i cites od želv. Želvičky mám pro radost, žádný prodej. Jenže mám je už spoustu let a osobně jsem je tenkrát nekupovala dostala jsem je jako dárek,proto bohužel nevím,nepamatuji majitele chovu tedy prodejce.Neporadite prosím někdo jak je znovu registrovat děkuji

12.1.2023 17:10
sharingan

XXX.XXX.137.199

Zdravím.
Tehdy na začátku při nabytí z Vaší strany, byla pro Vás nutnost změny majitele též nahlásit a zaevidovat na příslušném krajském úřadě. Pokud se tehdy jednalo o mláďata a pokud nebyla čipovaná, rovněž Vám z toho plynula povinnost pravidelného zasílání aktualizovaných "průkazových" fotek plastronu na stejný úřad.

Pokud jste tak činila, obrátil bych se být Vámi na ten kraj, měli by to tam mít v evidenci a teoreticky by snad bylo možno nějakým způsobem vytisknout duplikáty registračních listů.

Pokud jste želvy na sebe nikdy nepřihlašovala, a neposílala fotky, tak už v tomto kroce došlo k pochybení, a raději asi netřeba na sebe zpětně na úřadu upozorňovat.

V případě, že máte želvy stejně jen pro sebe pro radost, nebudete je prodávat ani množit, je stejně pravděpodobnost nějaké kontroly u Vás nulová a papíry tak nikomu chybět nebudou.

PS. Předpokládám tedy, že se u Vás jedná o nějaký z jihoevropských druhů rodu Testudo, podléhající CITES evidenci (T. hermanni, T. graeca, T. marginata).

12.1.2023 17:36
Bibidomacz

XXX.XXX.34.232

Testudo hermanni - želva zelenavá,a želva ostruhatá - Centrochelys sulcata.,ano mám je jako domácí zvířata,., máte pravdu vlastně je nepotřebuji,jen jsem četla, že to musí být..Jen pro zajímavost,kdybych šla na úřad tak přeci nějak to přeci musí jít ne?asi bych zaplatila dannou pokutu,ale snad by mi nějak želvičky registrovali a pro ty zelenavé citas udělali ...

12.1.2023 18:27
sharingan

XXX.XXX.137.199

Inu, ale, jak by to asi mělo jít? Nejspíš ani nevíte čísla registračních listů, ze kterých teoreticky by se dalo něco dohledat.

Přijdete tam s jedinci druhů, podléhajícími kontrole, evidenci a omezení stran komerčního využití (obchody jen s jedinci narozenými v zajetí, a s oficiální dokumentací, potvrzující tento původ konkrétních zvířat).

Bez jediného dokladu původu Vašich zvířat. Nakrásně jste si je mohla třeba načerno dovézt z minulé dovolené v Chorvatsku. A na základě Vašeho upřímného pohledu očí Vám vyčarovat novou dokumentaci?

Nejrealističtější scénář je, že by Vám zvířata byla prostě zabavena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík