Krajta Královská nežere

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

N

26.1.2023 17:34
N

XXX.XXX.80.252

Dobrý den,
mám problém. Mám rok a půl starou krajtu královskou samečka a už přes dva měsíce nechce žrát a je věčně jenom zalezlý, ani neleze. Do teď žrali bez problémů živou potravu, neměl s lovem problém, sem tam potravu odmítal, ale za týden si v pořádku dal. Zkoušeli jsme i změnu potravy, ale to taky nepomohlo. Po kořisti jenom tak kouká, ale jinak nejeví zájem.

11.2.2023 17:12
trojAAAcko

XXX.XXX.3.131

Dobrý den,

důvodů může být spoustu, ale zároveň nemusí být žádný a prostě si dal sám hladovku. Určitě bych radši všechno překontroloval (teplota, vlhkost, atd.). Já sám teda takový velký druhy nechoval, ale slyšel jsem, že Krajty si občas dávají hladovku z ničeho nic a několik měsíců nežerou. Za mě to může být i reakce na blížící se svlek, přece jenom ješte dospívá.

Přece jenom nikdy nezkazíte když navštívíte veterináře. Lepší mít jistotu, že není nemocný (může mít nějaké parazity) než si myslet, že si třeba dává jen tak hladovku. Mně si korálovka poranila oko a úplně zbělalo. Hodně lidí psalo, že to není nic hrozného, že to po svleku zmizí. Stejně jsem zašel k veterináři abych se ujistil a on říkal, že se hadi takhle občas poraní a po dalším svleku to zmizí. Měl pravdu, po dalším svleku už měl oko v pořádku.

Já osobně bych si zatím nelámal hlavu. Třeba měsíc bych ho klidně ještě nechal a pak zkusil znova. Rád bych viděl fotku jak vypadá tělesně a chtěl bych se zeptat, jak často a jak velkou potravu jste mu dával?

Neregistrovaný uživatel

12.2.2023 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.238

Dokud nezačne hubnout je to ok. U krajt běžná věc. U regiusek. Nabizejte žrádlo na jaké je krajta zvyklá ale v delších intervalexh. Co dva týdny. Nebo co tři týdny. Jednou za čas dejte hada na váhu. Když nezačne hubnout (nepocitam par gramu) neřešte. Pokud ano okamžitě veterina.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2023 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.238

Napište jaké máte teloty na výhřevu a kimo výhřev. Mohpu být na hada nízké a začalo to vadit. Nebo i naopak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík