Pagekon řásnatý

Prodám Pagekona řasnatého - Prodám pagekony řásnaté 2 chovné samce maji 1,5...
V textuPagekon
XXX.XXX.200.251
Dobrý den , nejspíš si budu pořizovat pagekona řasnatého , vše mám nastudované a vše je mi jasné až na malou ale podstatnou věc kolik vás cca. stojí krmení pro pagekona na měsíc(vím že je to u každého trošku jinak,ale tak orientačně) chci dávat hmyz (hlavně cvrčky) a občas také kaši.
Konkrétně třeba jak dlouho vám vydrží 100g kaše atd.? Děkuji všem za odpovědi.
Pagekon
napsal(a):
Dobrý den , nejspíš si budu pořizovat pagekona řasnatého , vše mám nastudované a vše je mi jasné až na malou ale podstatnou věc kolik vás cca. stojí krmení pro pagekona na měsíc(vím že je to u každého trošku jinak,ale tak orientačně) chci dávat hmyz (hlavně cvrčky) a občas také kaši.
Konkrétně třeba jak dlouho vám vydrží 100g kaše atd.? Děkuji všem za odpovědi.
cena zvířete je vždy nejnižší položka z chovu, vybavení a krmení je pak v globálu mnohonásobně větší. pokud někdo chce něco chovat myslím si že cenu krmiva až tak neřeší v řádku to nebude nic astronomického, kvalitní strava se bude pohybovat v několika stovkách.
ahoj1
XXX.XXX.92.26
že by JEDEN MALEJ GEKON "PROŽRAL" MĚSÍČNĚ NĚKOLIK STOVEK, to se mi fakt nezdá.To by museli být ti cvrčkové pozlacený a kašička z michelinský restaurace.
K dnešnímu dni vlastním 9ks různých různě velkých plazů, jestli počítám správně. Cvrčky si pěstuju sama, ale i tak 3-4x do roka nakoupím tak za 4-800 Kč pro zpestření jiné druhy hmyzu případně i další násadu cvrčků na superhmyz.cz . Vápníku jsem před časem koupila za pár šupů kýbl v koňských potřebách, takže ho mám nadosmrti dost. Tak jednou za rok -2 roky kupuju Nutrimix (vitamíny stopový prvky atd, v prášku protože moje zvířata nejsou na kašičky). takže asi 2 stovky na měsíc za všechny, ne za jednoho gekona.
Kvůli jednomu gekonovi se samozřejmě nevyplatí mít odchov cvrčků (u mě asi 6-8 plastových krabic 20x20x20cm nahoře na skříni) ale vyplatí se třeba jednou za 2 měsíce koupit různý hmyz ve větším (za levněji) a nechat si je postupně dorůstat v jedné nebo pár krabicích (druhy nemíchat), už jenom proto, abys nebyl odkázaný na ty často polochcíplé, vždy velmi drahé, často nevhodné velikosti ve zverexu.
Astronomická ? Jako vážně?😀 Osobně bych řekl, že pagekoni patří mezi ty, jejichž chov vyjde v podstatě na pár desítek korun týdně. Samozřejmě počáteční náklady jsou vyšší (terárium, dekorace a jiné vybavení ), ale vzhledem k tomu, že ani nepotřebují výhřev, pokud jim zajistíte přiměřenou teplotu, tak fakt vyjde levně. Cvrčky můžete levně koupit od chovatelů. Plus teda vitamíny nemá asi smysl ani řešit mezi krátkodobé položky, jelikož koupíte dva druhy vitamínů (cca 50 Kč krabička ) a vydrží vám na dlouho. Plus sem tam nějaký to ovoce na kaše a nemusíte kupovat předražené kaše ze zverimexu