ECh

XXX.XXX.72.228
Ahoj
Mám dotaz mužů nebo nemůžu vystlat terárko pilinami ? Už jsem to tu hledal a moc jsem nepochopil zda je to OK nebo ne a než udělat nějakou chybu tak se raději zeptám
Je to pro užovku červenou
Uživatel s deaktivovaným účtem

ECh
napsal(a):
Ahoj
Mám dotaz mužů nebo nemůžu vystlat terárko pilinami ? Už jsem to tu hledal a moc jsem nepochopil zda je to OK nebo ne a než udělat nějakou chybu tak se raději zeptám
Je to pro užovku červenou
Odpoví povolanější, ale myslím, že ne. Budou ulpívat na potravě a had je polkne i s ní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
Odpoví povolanější, ale myslím, že ne. Budou ulpívat na potravě a had je polkne i s ní.
Při krmení živým ne a mrtvé se dá dát na tácku a pak je řešení dvě. Hada krmit v boxiku mimo tera což je dost běžná praktika skoro všech chovatelů. Mezitim se dá krásně vyčistit ubikace. Hobliny jsou fajn. Jen by měly být bezprašné a hlavně bez chemie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
Hady na hoblinách má kvanta lidí. Ale souhlas že s hoblinama je lepší krmit mimo. Nebo hlídat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hady na hoblinách má kvanta lidí. Ale souhlas že s hoblinama je lepší krmit mimo. Nebo hlídat.
Zadavatel se zmiňuje o pilinách, ne hoblinách. A já taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
Zadavatel se zmiňuje o pilinách, ne hoblinách. A já taky.
Někdo to dost zamenuje. Já třeba mám hady na lignocel 3-4 s. Perfekt věc. Od malejch hadů až po adult tmavky. Pokud neni mrtvy zradlo mokry da se krmit i na tom.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Někdo to dost zamenuje. Já třeba mám hady na lignocel 3-4 s. Perfekt věc. Od malejch hadů až po adult tmavky. Pokud neni mrtvy zradlo mokry da se krmit i na tom.
Já ne. Pro mě je rozdíl piliny a hobliny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
Já ne. Pro mě je rozdíl piliny a hobliny.
Oukej. I piliny se daj. Když nebudou prášit když musíš slovíčkařit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Piliny už ze své podstaty budou, na rozdíl od hoblin, prášit vždy. Snad jen v celém profilu provlhlé nikoliv. Zcela stejně jako lignocel, který má navíc další negativní vlastnosti.
Jen neznám "lignocel 3-4s." Že by nějaká bezprašná úprava ? Rozhodně bych ale takový odpad jako substrát svým zvířatům nedával ať už upravený či nikoliv. Na druhou stranu každému vyhovuje něco jiného.
V každém případě nerozlišovat hobliny a piliny je podobné jako neřešit rozdíl mezi spraší a štěrkem. Použít správný termín nemá se "slovíčkařením" nic společného.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To není slovíčkaření. Piliny jsou piliny a hobliny jsou hobliny.
To je, jako když řeknu, že je jedno, jestli je to krajta nebo hroznýš. Oba jsou přece škrtiči.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230
Jiří5
napsal(a):
Piliny už ze své podstaty budou, na rozdíl od hoblin, prášit vždy. Snad jen v celém profilu provlhlé nikoliv. Zcela stejně jako lignocel, který má navíc další negativní vlastnosti.
Jen neznám "lignocel 3-4s." Že by nějaká bezprašná úprava ? Rozhodně bych ale takový odpad jako substrát svým zvířatům nedával ať už upravený či nikoliv. Na druhou stranu každému vyhovuje něco jiného.
V každém případě nerozlišovat hobliny a piliny je podobné jako neřešit rozdíl mezi spraší a štěrkem. Použít správný termín nemá se "slovíčkařením" nic společného.
Hele. Každý má jiné zkušenosti. Znám lidi co maj stovky hadů desítky let na lignocelu a problém nikde nikdy žádnej. Jinak to co jsem psala dělá eypy nebo alspan.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele. Každý má jiné zkušenosti. Znám lidi co maj stovky hadů desítky let na lignocelu a problém nikde nikdy žádnej. Jinak to co jsem psala dělá eypy nebo alspan.
Ano to je fakt, každý podle svých zkušeností, respektuji a nijak nerozporuji, viz. text. U hadů už vůbec ne. Těch pár korálovek a heterodonů co jsem kdysi míval mě k nějakým chytrostem moc neopravňuje.
To ovšem ani v nejmenším neznamená že bych někdy doporučil jako substrát lignocel pod jakékoliv zvíře, takové pokusy mám již cca. 30 let za sebou.
Raději než lignocel bych snad použil i papírové ubrousky.
Takže klid, jde jenom o můj názor. Chcete-li mohu vám zdůvodnit svou tvrdohlavost ale to jistě budete vědět sama.