Užovka a piliny v teráriu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ECh

16.2.2023 12:37
ECh

XXX.XXX.72.228

Ahoj
Mám dotaz mužů nebo nemůžu vystlat terárko pilinami ? Už jsem to tu hledal a moc jsem nepochopil zda je to OK nebo ne a než udělat nějakou chybu tak se raději zeptám
Je to pro užovku červenou

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2023 13:03

ECh napsal(a):
Ahoj
Mám dotaz mužů nebo nemůžu vystlat terárko pilinami ? Už jsem to tu hledal a moc jsem nepochopil zda je to OK nebo ne a než udělat nějakou chybu tak se raději zeptám
Je to pro užovku červenou

Odpoví povolanější, ale myslím, že ne. Budou ulpívat na potravě a had je polkne i s ní.

16.2.2023 16:39
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Když už tak použijte čisté smrkové hobliny.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2023 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odpoví povolanější, ale myslím, že ne. Budou ulpívat na potravě a had je polkne i s ní.

Při krmení živým ne a mrtvé se dá dát na tácku a pak je řešení dvě. Hada krmit v boxiku mimo tera což je dost běžná praktika skoro všech chovatelů. Mezitim se dá krásně vyčistit ubikace. Hobliny jsou fajn. Jen by měly být bezprašné a hlavně bez chemie.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2023 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Hady na hoblinách má kvanta lidí. Ale souhlas že s hoblinama je lepší krmit mimo. Nebo hlídat.

17.2.2023 17:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hady na hoblinách má kvanta lidí. Ale souhlas že s hoblinama je lepší krmit mimo. Nebo hlídat.

Zadavatel se zmiňuje o pilinách, ne hoblinách. A já taky.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2023 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Zadavatel se zmiňuje o pilinách, ne hoblinách. A já taky.

Někdo to dost zamenuje. Já třeba mám hady na lignocel 3-4 s. Perfekt věc. Od malejch hadů až po adult tmavky. Pokud neni mrtvy zradlo mokry da se krmit i na tom.

17.2.2023 19:04

Někdo to dost zamenuje. Já třeba mám hady na lignocel 3-4 s. Perfekt věc. Od malejch hadů až po adult tmavky. Pokud neni mrtvy zradlo mokry da se krmit i na tom.

Já ne. Pro mě je rozdíl piliny a hobliny.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2023 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Já ne. Pro mě je rozdíl piliny a hobliny.

Oukej. I piliny se daj. Když nebudou prášit když musíš slovíčkařit.

17.2.2023 23:56
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Piliny už ze své podstaty budou, na rozdíl od hoblin, prášit vždy. Snad jen v celém profilu provlhlé nikoliv. Zcela stejně jako lignocel, který má navíc další negativní vlastnosti.
Jen neznám "lignocel 3-4s." Že by nějaká bezprašná úprava ? Rozhodně bych ale takový odpad jako substrát svým zvířatům nedával ať už upravený či nikoliv. Na druhou stranu každému vyhovuje něco jiného.
V každém případě nerozlišovat hobliny a piliny je podobné jako neřešit rozdíl mezi spraší a štěrkem. Použít správný termín nemá se "slovíčkařením" nic společného.

18.2.2023 06:41

To není slovíčkaření. Piliny jsou piliny a hobliny jsou hobliny.

To je, jako když řeknu, že je jedno, jestli je to krajta nebo hroznýš. Oba jsou přece škrtiči.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2023 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230

Jiří5 napsal(a):
Piliny už ze své podstaty budou, na rozdíl od hoblin, prášit vždy. Snad jen v celém profilu provlhlé nikoliv. Zcela stejně jako lignocel, který má navíc další negativní vlastnosti.
Jen neznám "lignocel 3-4s." Že by nějaká bezprašná úprava ? Rozhodně bych ale takový odpad jako substrát svým zvířatům nedával ať už upravený či nikoliv. Na druhou stranu každému vyhovuje něco jiného.
V každém případě nerozlišovat hobliny a piliny je podobné jako neřešit rozdíl mezi spraší a štěrkem. Použít správný termín nemá se "slovíčkařením" nic společného.

Hele. Každý má jiné zkušenosti. Znám lidi co maj stovky hadů desítky let na lignocelu a problém nikde nikdy žádnej. Jinak to co jsem psala dělá eypy nebo alspan.

20.2.2023 18:04
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Hele. Každý má jiné zkušenosti. Znám lidi co maj stovky hadů desítky let na lignocelu a problém nikde nikdy žádnej. Jinak to co jsem psala dělá eypy nebo alspan.

Ano to je fakt, každý podle svých zkušeností, respektuji a nijak nerozporuji, viz. text. U hadů už vůbec ne. Těch pár korálovek a heterodonů co jsem kdysi míval mě k nějakým chytrostem moc neopravňuje.
To ovšem ani v nejmenším neznamená že bych někdy doporučil jako substrát lignocel pod jakékoliv zvíře, takové pokusy mám již cca. 30 let za sebou.
Raději než lignocel bych snad použil i papírové ubrousky.
Takže klid, jde jenom o můj názor. Chcete-li mohu vám zdůvodnit svou tvrdohlavost ale to jistě budete vědět sama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík