Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Samczek

23.2.2023 12:03
Samczek

XXX.XXX.112.88

Dobrý den ,setkal se někdo z vás s tím ,že by vám agama záměrně odmítala nějaký hmyz? Moje jí všechno cvrčky, zophobasy a hlavně jí chutnají sarančata :))Ale jakmile jí dám švába zavírá před ním oči a ignoruje ho ,když má v misce šváby klidně se i 5 dní nenají dokud jí nedám něco jiného .Nejde ji nějak přesvědčit ?:)) Už jsem zkoušel i měsíc jí je nedat ,ale nepomohlo to.Děkuji

23.2.2023 16:16
Mr. Green

XXX.XXX.96.72

Samczek napsal(a):
Dobrý den ,setkal se někdo z vás s tím ,že by vám agama záměrně odmítala nějaký hmyz? Moje jí všechno cvrčky, zophobasy a hlavně jí chutnají sarančata :))Ale jakmile jí dám švába zavírá před ním oči a ignoruje ho ,když má v misce šváby klidně se i 5 dní nenají dokud jí nedám něco jiného .Nejde ji nějak přesvědčit ?:)) Už jsem zkoušel i měsíc jí je nedat ,ale nepomohlo to.Děkuji

Tak ji prostě ty šváby nedávejte.

23.2.2023 21:20
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Dobrý den,
jaký druh švábů nabízíte? Jestliže jde o "klasiku" tj. B. dubia tak mě to vaše tvrzení zní opravdu mimořádně.
Možná je to tím že mé agamy považují tyto šváby za hlavní položku běžného menu. Bašti je nadšeně i mláďata jako svou první potravu.
Ze zelených švabíků ( Panchlora nivea) jsou tak nadšené že je loví i v letu. Z toho jsem nadšený zase já.

24.2.2023 09:29
chelydra

XXX.XXX.219.196

Jedná z mých agam je na tom úplně stejně. Jako by se dubii bála. Tak má hlavní zdroj sarancata.

24.2.2023 10:49
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Tak já mám agam docela dost a v různých velikostech. Nikdy se problém nekonal. Možná časem také narazím, zatím však Blaptica dubia považuji za základ. Cvrčci jsou na můj vkus příliš čilí a hlasití útěkáři rozhodně rychlejší než já což tedy samozřejmě nemusí každému vadit.

Samczek

24.2.2023 14:40
Samczek

XXX.XXX.112.88

Moje právě taky Jak píše Jiří pode mnou ,cvrčci jsou až moc čilí :))

Samczek

24.2.2023 14:57
Samczek

XXX.XXX.112.88

Jiří5 napsal(a):
Dobrý den,
jaký druh švábů nabízíte? Jestliže jde o "klasiku" tj. B. dubia tak mě to vaše tvrzení zní opravdu mimořádně.
Možná je to tím že mé agamy považují tyto šváby za hlavní položku běžného menu. Bašti je nadšeně i mláďata jako svou první potravu.
Ze zelených švabíků ( Panchlora nivea) jsou tak nadšené že je loví i v letu. Z toho jsem nadšený zase já.

Klasiku dubia ,opravdu úplně je ignoruje ..Mám dojem ,že by radši umřel hlady ,než si dát dubii

2.3.2023 19:37
_BLABERUS_

XXX.XXX.61.34

Z mé praxe mohu sdělit, že se čas od času vyskytne agamka,
která se v jistém věku jakoby "zasekne" v přijímání hmyzu ...
bez neg. vlivu na zdravotní stav.

(Lze vyzkoušet jiné druhy š., např. B. discoidalis - rychlejší sousto,
které lépe vyprovokuje k akci.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík