Stigmochelys (Geochelone) pardalis

Prodám Želvu pardálí - Prodáme želvu Stigmochelys (Geochelone) pardalis. Ve...
V textuDobrý den, mám dotaz,moje nevlastní sestra chovala želvy zelenavé a před šesti lety mě j narozeninám koupila želvu pardalí a aby nebyla sama koupila ještě jedno mládě aby jí nebylo prý smutno🙄😀,vím jen to , že to objednala od nějakého pána který to přivezl i rovnou s vybaveném teráriu.Takze protože to byl dar nějaké kupní smlouvy nebo co je vše potřeba,jsem nezjišťovala..a hlavně, jsem věděla, že nějaký chov a rozmnožování k prodeji mláďat nechceme, želvičky v létě chodí po zahradě,a v zimně jsou doma v teráriu., prostě domácí mazlíčci.. Poslední dva roky jsem byla pracovně mimo republiku a sestra je měla doma a má nějaké spory s novými sousedy..., Rodičům kteří bydlí , také v rodinném baráku měli telefoni hovor od veterinární správy , že dostali udání anonyma na údajné tytani
omlouvám se ale nedopadla jsem celý příspěvek, takže toto je pokračování..Na kontrolu přišlo 12 lidí z úřadu a policie, bohužel sestra u této kontroly také nebyla jen rodiče, kteří o chovu jako takovém nic nevědí,v naší nepřítomnosti samozřejmě vědí jak se starat o želvičky a opravdu to tak dělají ...Proběhla tedy u nás kontrola z úřadu, veteráni zprávy a policie celkem 12.lidi, bohužel jen za přítomnosti rodičů.. Paní z veterinární správy po pár minutách shledala, že pro ni prohlídka stačí ,že vidí , že želvy vypadají v pořádku i jejich prostředí...Ale paní a pan z úřadu chtěli dokumentaci k želvám,a to je náš největší problém,sestra nejspíš při stěhování ztratila tyto papíry...A tady už zní má otázka co vše je potřeba k želvě pardalí za papíry...,dočetla jsem se, že cites nepotřebují a jinde zase i to,že se neregistrují...,co tedy po mě budou chtít za papír? kupní smlouvy? Jelikož sestra želvičky jako mláďata kupovala i s vybaveném teráriem,pán byl ochotný je dovézt až k nám před dům a jméno chovatele si nepamatuješ... děkuji za radu 🙄😀
Bibidomacz
napsal(a):
omlouvám se ale nedopadla jsem celý příspěvek, takže toto je pokračování..Na kontrolu přišlo 12 lidí z úřadu a policie, bohužel sestra u této kontroly také nebyla jen rodiče, kteří o chovu jako takovém nic nevědí,v naší nepřítomnosti samozřejmě vědí jak se starat o želvičky a opravdu to tak dělají ...Proběhla tedy u nás kontrola z úřadu, veteráni zprávy a policie celkem 12.lidi, bohužel jen za přítomnosti rodičů.. Paní z veterinární správy po pár minutách shledala, že pro ni prohlídka stačí ,že vidí , že želvy vypadají v pořádku i jejich prostředí...Ale paní a pan z úřadu chtěli dokumentaci k želvám,a to je náš největší problém,sestra nejspíš při stěhování ztratila tyto papíry...A tady už zní má otázka co vše je potřeba k želvě pardalí za papíry...,dočetla jsem se, že cites nepotřebují a jinde zase i to,že se neregistrují...,co tedy po mě budou chtít za papír? kupní smlouvy? Jelikož sestra želvičky jako mláďata kupovala i s vybaveném teráriem,pán byl ochotný je dovézt až k nám před dům a jméno chovatele si nepamatuješ... děkuji za radu 🙄😀
Dobrý den,
já neporadím s Vašim problémem, ale mám na Vás dotaz , jak jsou staré Pardálky a pohlaví?
Mám Pardálku i já Zuzanka, má 9let. Popis Vašeho chovu je 100% ok, ale se mi asi zda, že Vaše Pardálky mají dost velké piramidky . Nejsem expert, ale p.Jiří a p. Lupus poradí a i mě vysvětlí. Děkuji
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
já neporadím s Vašim problémem, ale mám na Vás dotaz , jak jsou staré Pardálky a pohlaví?
Mám Pardálku i já Zuzanka, má 9let. Popis Vašeho chovu je 100% ok, ale se mi asi zda, že Vaše Pardálky mají dost velké piramidky . Nejsem expert, ale p.Jiří a p. Lupus poradí a i mě vysvětlí. Děkuji
Dája
Ano, pyramidování vidím i já, naprostý neználek chovu želv.
Tak jestli paní z veterinární správy shledala, že je všechno OK.... Tak mi to přijde divné.
Mno, o způsobu chovu nevíme nic, jen to, že je pouští ven, jestli jsou tam i přes noc, nebo je přenáší domů nevíme, co krmí taky nevíme, zdroj UVB (přes zimu) taky nic
pyramidy - jen obecně - nevhodné, nebo i jen příliš vydatné krmení, malá vlhkost na spaní...
Ohledně prodejce - bych se pokusil vygooglovat, kdo prodává i s terárii a snad si vzpomene (např. Junek - ten i vozí - atd...)zas tak moc jich nebude...
To nemá ani "domlouvací maily" před koupí ?
Na pardálky stačí kupní smlouva.
PS. 12 lidí na kontrolu - je vidět, že mají .... co na práci, ještěže nepovolali zásahovou jednotku...
lupus4
napsal(a):
Mno, o způsobu chovu nevíme nic, jen to, že je pouští ven, jestli jsou tam i přes noc, nebo je přenáší domů nevíme, co krmí taky nevíme, zdroj UVB (přes zimu) taky nic
pyramidy - jen obecně - nevhodné, nebo i jen příliš vydatné krmení, malá vlhkost na spaní...
Ohledně prodejce - bych se pokusil vygooglovat, kdo prodává i s terárii a snad si vzpomene (např. Junek - ten i vozí - atd...)zas tak moc jich nebude...
To nemá ani "domlouvací maily" před koupí ?
Na pardálky stačí kupní smlouva.
PS. 12 lidí na kontrolu - je vidět, že mají .... co na práci, ještěže nepovolali zásahovou jednotku...
Upřímně, 12 lidí na kontrolu - nevěřím. Tolik jich nechodí ani na psy nebo koně, natož želvy.
Aha👀, mě zaujala poznámka, že " příliš vydatné krmení" tohle jsem netušila. Budu dávat u Zuzaka pozor.
Já mám Zuzaka od jara až do pozdního podzimu venku +-6měsícu. Zatím má svůj výběh 4x4m, ale je vidět, že už pokoukáva i za výběh. Zatím nemůže nemám pod plotem podběhy, musí počkat až pořádně povyroste pak má záhradu 1600m čtverečních pro sebe.
Dája
kometa
napsal(a):
Upřímně, 12 lidí na kontrolu - nevěřím. Tolik jich nechodí ani na psy nebo koně, natož želvy.
To asi záleží na tom, jak byli udavači agilní. Od vet. správy přijde člověk max. dva, od policie určo dva, od úřadu (jakého) předpokládám také dva, mohl by někdo z ochrany přírody kvůli vypouštění želv ven, někdo z obce (těch klidně víc, jestli jsou na vsi, budou všichni zvědaví, co mají doma za lustr..), nakoukne i stará Blažková, no a hned je jich zástup
No.
Podělím se o zkušenost.
V době hysterie velkých šelem v soukromých rukám, úmrtí chovatele lva při ošetřování apod.
Hon na čarodejnice.
Kauza tygřích kostí atd.
Mne "přepadla televize - nejmenovaná" a následně veterinární zpráva v počtu 2 lidí, chodících na pravidelné roční kontroly.
Na udání kolegy.
Vet. zpráva mi potvrdila, že je vše na udání... Je to už asi přes 3 roky.
A velké šelmy ( pár pum a pár levhartů ) je asi jiné" kafe" , než 2 želvy.
Televize z toho samozřejmě udělala guláš a sestříhala v neprospěch chovatele. Tak to běžně dělali média.
Asi to bude tím, že současná vláda má možnost jakéhokoliv počtu náměstků, zřizuje další "aparátčíky",! Cenzurní orgán . Atd.
Takže vyslali celý konvoj státních úředníků se juknout na 2 prý týrané želvy.? Nemohu posoudit.
Vet. zpráva a policie 12 lidí.? Pokud tomu tak bylo, svědčí to o nekompetentnosti orgánů? Posoudí jiní.
Nic se nezmění.
Pozn: pokud se najde filuta a bude spekulovat , provokovat s mojí zkušeností - Nebudu reagovat.
RN
selmicka
napsal(a):
No.
Podělím se o zkušenost.
V době hysterie velkých šelem v soukromých rukám, úmrtí chovatele lva při ošetřování apod.
Hon na čarodejnice.
Kauza tygřích kostí atd.
Mne "přepadla televize - nejmenovaná" a následně veterinární zpráva v počtu 2 lidí, chodících na pravidelné roční kontroly.
Na udání kolegy.
Vet. zpráva mi potvrdila, že je vše na udání... Je to už asi přes 3 roky.
A velké šelmy ( pár pum a pár levhartů ) je asi jiné" kafe" , než 2 želvy.
Televize z toho samozřejmě udělala guláš a sestříhala v neprospěch chovatele. Tak to běžně dělali média.
Asi to bude tím, že současná vláda má možnost jakéhokoliv počtu náměstků, zřizuje další "aparátčíky",! Cenzurní orgán . Atd.
Takže vyslali celý konvoj státních úředníků se juknout na 2 prý týrané želvy.? Nemohu posoudit.
Vet. zpráva a policie 12 lidí.? Pokud tomu tak bylo, svědčí to o nekompetentnosti orgánů? Posoudí jiní.
Nic se nezmění.
Pozn: pokud se najde filuta a bude spekulovat , provokovat s mojí zkušeností - Nebudu reagovat.
RN
Neohánějte se pořád touhle vládou, tady jste na webu o zvířatech! Když tak obdivujete ostudného bývalého prezidenta, tak se realizuje na Novinkách, tam má široký fan klub!
Dobrý den,
Váš případ mě docela zaujal a nechápu co by na úřadě chtěli. Já se v želvách určitě nevyznám a nevím na který je potřeba povolení. Já se věnuji chovu jedovatých hadů (musím na není mít povolení, protože to patří pod DZVZP) a řešil jsem s paní z veteriny jeden problém a ona mi říkala, že veterině záleží o způsobu chovu a stavu zvířat a mětšký úřad se pak spíš zajímá spíš o ty právnický věci (ekologie, porušení zákona, atd…). Veterina s úřadem komunikují jen malým způsobem. Veterina provede kontrolu a detailní popis chovu, jeho způsobu a stav zvířat a automaticky kopii přepošle úřadu, ale tím to pro veterinu končí. Pak si to musíte řešit už jenom s úřadem a určitě se zeptejte co přesně chtějí. Za mě, pokud nemusíte mít speciální povolení k chovu a chováte něco co si může pořídit každý a kdekoliv tak bych se nebál zajít na úřad a slušně jim vysvětlit, že nějaký doklady či dokumentaci nemusíte mít a ani nemáte a určitě bych nic neplatil a odkázal bych úřad na anonyma který Vás nahlásil. Veterinární správa by správně měla evidovat kdo to nahlásil a měli by mít osobní údaje z toho jaký já mám informace. Pokud jen tak zavoláte, že vedle Vás hoří dům a nehořel by tak výjezd hasičů přece taky platíte. Vím o případech nahlašovaní neplatných týrání zvířat a chovatel může přes veterinu žalovat toho “anonyma”. Pokud vím tak veterina bych Vám neměla říkat od koho je to nahlášení během kontroly, ale potom si to můžete nějak vyžádat a zjistit si to. Nejsem si tím 100% jistý (mně se taková situace ještě nestala, ale čekám, že jednoho krásného dne to někomu bude vadit, že vedle nich chovám jedovaté hady).
Každopádně Vám přeji ať všechno dopadne dobře.
No naše sousedka s kterou naše rodina měla konflikt je veterinářka,30 let kamarádství její a našich rodičů konec..kvůli sestře ,je to na dlouhé vyprávění ,když se napije alkoholu o víkendu vymýšlí kraviny ..anonym je určitě ona...,proto jsou i tak zaujatý, ze začátku chtěli po nás i čip a registraci na pardalí...,když jsem se k tomu ale ohradila,že na to nemají podle žádného zákona právo,co jsem si tedy vše zjistila na internetu,tak začali ubírat..,že samozřejmě hlavně ta zelenavá ta ,že co nejdříve musí být registrovaná a načipovaná a vlastnit tu knihu chovu,a všechny vyfotit..Na pardalí jsme dodali kupní smlouvu a čestné prohlášení ..Jen jedna z nich při té druhé návštěvě, pořád něco nového vymýšlí ,a že samozřejmě ať očekáváme pokutu,a neustále nějaké komplikace přidává po emailech co ještě za papír potřebujeme..Takových čestných prohlášení naše rodina za život nepodala...Děkuji za info,s anonymem, nám bylo řečeno, že to zdělit nemohou, ale nechce se mi ti nechat jen tak ..Přesné jak píšete o tom,že hoří dům vedle a nehorel by ..,to by mohl pak dělat každý..Kamarád právník mi řekl, že když přišli poprvé neměla jsem je pouštět dovnitř a odkázat je na něho,bohužel to mě nenapadlo,já podepsala papír ,že souhlasim s kontrolou a vstupem jejich do domu...Štve mě hlavně na tom to kolik jsem četla průběhu o týrání různých zvířat kde jsou svedci ,fotografie,videa a táhne se to měsíce dokonce roky,mezi tím kolik nevinných zvířat zatím zemře z hladu nebo mrazu a podobně a tady stačí údajný anonym a chtějí nám odebrat želvy, i tu kterou máme přez 15let...
Bohužel to jaké mají krunýře naše želvy pardalí je kvůli krmení a hlavně v zimním období, náš otec je překrmoval.Bude jim 8 let a jsou jednou tak velké než mají být ,rychlí růst tím pádem i špatné krunýř.
Želva zelenavá tu to nepostihlo v danou dobu už byla dospělá..
Důležité je dodržovat krmné dávky a čím krmite ...