Jak zvolit co chovat

Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2023 16:09
beastije

XXX.XXX.34.8

Zdravím, bude to asi často opakovaný dotaz. Mám staré akva, 40x40x40 cm. Nechci ho použít jako akvárium a zajímá mě, co bych do něj mohla dát z pohledu teraristiky. Nemůžu ale najít žádný rozumný atlas, který by mi podle rozměrů doporučil, nebo alespoň uváděl litráž na chov něčeho.
Napadly mě strašilky, rosničky nebo třeba gekonci, ale nemám s tím žádnou zkušenost a ráda bych si samozřejmě něco načetla, ale nevím ani kde začít.
Děkuji za rady

Neregistrovaný uživatel

27.3.2023 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168

beastije napsal(a):
Zdravím, bude to asi často opakovaný dotaz. Mám staré akva, 40x40x40 cm. Nechci ho použít jako akvárium a zajímá mě, co bych do něj mohla dát z pohledu teraristiky. Nemůžu ale najít žádný rozumný atlas, který by mi podle rozměrů doporučil, nebo alespoň uváděl litráž na chov něčeho.
Napadly mě strašilky, rosničky nebo třeba gekonci, ale nemám s tím žádnou zkušenost a ráda bych si samozřejmě něco načetla, ale nevím ani kde začít.
Děkuji za rady

Ne. Nic. Akva je akva tera je tera. Akva nikdy nebude mít správné větrání. Jedině za cenu velkého predelavani a to se vám časově ani finančně neoplati. Kupte si terarko.

27.3.2023 16:36
beastije

XXX.XXX.34.8

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ne. Nic. Akva je akva tera je tera. Akva nikdy nebude mít správné větrání. Jedině za cenu velkého predelavani a to se vám časově ani finančně neoplati. Kupte si terarko.

Oki děkuji za informaci. Co je nejmenší rozumná velikost terária pro to, aby mohl mít člověk nějaký výběr? Děkuji

27.3.2023 16:42
Novi841

XXX.XXX.168.58

beastije napsal(a):
Oki děkuji za informaci. Co je nejmenší rozumná velikost terária pro to, aby mohl mít člověk nějaký výběr? Děkuji

Nebylo by to lepší naopak? Nejdřív rozmyslet jaké zvíře a podle toho terárium?

27.3.2023 17:15
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím. V uvedených rozměrech bych se nebál chovat brouky, třebas rodu Xylotrupes. U obojživelníků bych také neviděl zvláštní problém, v obdobně velkých nádobách chovám čolky. Menší plazy (v dospělé hmotnosti několika gramů, třebas malé gekony) bych se tam také nebál umístit. Že horní větrání nemusí být optimum, má leithian pravdu, avšak při pouhých 40 cm terária na výšku bych zde neviděl zásadní problém. Dle mých zkušeností se mi zezhora jen hůře manipuluje, a je to lehce technicky náročnější na výrobu horního poklopu, který bude zajišťovat větrání (děrovaný, pletivový, alespoň z části), přístup chovatele, a zároveň zabezpečí před únikem chovanců. Na fotce mladí čolci mramorovaní v plastovém boxu.