Agama a zelená strava

Agama vousatá
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2023 12:43
TerezaPodo

XXX.XXX.97.51

Dobrý den,
mám agamu 3 roky starou, jedním z hlavních salátů, co jsem jí vždy podávala byl špenát, ledový salát, polníček, řeřicha, atd. Někde jsem se ovšem dočetla, že ani jeden z těchto salátů, není vhodný dlouhodobě....co mám tedy podávat? Pampelišku i většinu letních rostlin mi přes léto odmítá a na sušené ani nekoukne...

28.3.2023 12:49
skeeve

XXX.XXX.60.62

Zkuste květy bílého a růžového jetele 😉

28.3.2023 13:37
TerezaPodo

XXX.XXX.97.51

To zkusím až začne kvést a přes zimu dáváte jakou zeleninu nebo salát?

28.3.2023 14:10
selmicka

XXX.XXX.248.241

TerezaPodo napsal(a):
Dobrý den,
mám agamu 3 roky starou, jedním z hlavních salátů, co jsem jí vždy podávala byl špenát, ledový salát, polníček, řeřicha, atd. Někde jsem se ovšem dočetla, že ani jeden z těchto salátů, není vhodný dlouhodobě....co mám tedy podávat? Pampelišku i většinu letních rostlin mi přes léto odmítá a na sušené ani nekoukne...

Dobrý den.

Přes zimu: Venku i pod sněhem "ptačinec" tomu chovatelé ptáků říkají. všechno zelené z řetězců ( natˇ - mrkve, petržele, ředkvičky, ty saláty, jak píšete atd.... ).

Léto : od jetele, pampelišky, zelené obilniny, květy od pampelišky ...po ibišek.....

RN

28.3.2023 17:43
selmicka

XXX.XXX.248.241

Opomenul jsem a dodám.

Celý rok máte na některých ( kolem mne snad na všech ) polích zelené hnojení i v zimě . Již druhým rokem nejen ve vých. kraji toto hnojení zelené ,podobné kapustě je.
Agamy vousaté to "melou" s chutí. Dáte do igelitaku a vydrží vám v lednici i 14 dní.
Já ho mám za barákem 1 minutu. Takže denně čerstvý ,plus pampelišky, "žabinec", zelené obilniny. Snažím se po celou dobu v chovu pestře krmit jakékoli zvíře. Pak bude určitě v ok kondici, bez závažných nemocí .
Nebo snad určitě s menším rizikem zdravotních problémů.

S pozdravem

RN