Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2023 09:32
Mariane

XXX.XXX.44.227

Dobrý den,
v plazech jsem,začatecnik a inkubuji poprve. Chovatel tvrdil že to budou 2 samice, ale zjevne i podle vzhledu je to samec a samice. Ted jsou jim asi 2 roky a poprve nakladli vejce. Dodržuji vlhkost 75 a teplotu 28. Jedno vejce je už od snusky mekci, zlutsi, ale roste a vyviji se. Ted je to 11 dní od snusky. Na tom mekcim vejci je "krvavá skvrna" ktera se vyvinula po tydnu cca. Muze to byt ten "tercik" ktery je videt protoze ma vejce tenkou skorabku? Ma tohle vejce sanci aby z neho vylezlo zdravy mlade?
Dekuji za odpovedí

5.4.2023 15:00
raduz

XXX.XXX.123.98

Dobrý den,
fotka bídná, spodní vejce je k.o. musíte ho odstranit, pokud je na tom horním jen šmouha od vermikulitu, tak snad o.k. takhle z fotky mi přijde, že máte vermikulit dost vlhký..
Lepší je vejce dát do "mělké" jamky a přesypat vermikulitem, lépe se pak drží vlhkost. Pokud rosite nikdy ne na vejce!

5.4.2023 15:14
Mariane

XXX.XXX.139.178

Dobrý den,
moc dekuji....rosím jenom mimo, horní vejce vypada uplne ok, je jenom spinave. Jak spoznam ze je vejce KO abych tam zbytecne zadne nenechavala?

5.4.2023 15:26
Mariane

XXX.XXX.139.178

Jo mate pravdu, vermikulit je hodne vlhky, protoze puvodne byla vejce propadla tak jsem vermikulit vic porosila, ale ted to vejce asi zahrabavat nebudu a pockam az bude o neco susi a pak vejce prysipu. To druhe vejce vypada zdrave.

5.4.2023 15:38
Mariane

XXX.XXX.44.138

7.4.2023 21:16
raduz

XXX.XXX.123.98

Nepoznám z té fotky jestli je na vajíčku nalepený písek, nebo je to začínající plíseň.
Při příliš vysoké vlhkosti vermikulitu, riskujete , že se na vajíčku objeví plíseň, stejně tak můžete zlikvidovat i vyvíjející se zárodek. Rad ohledně chovu gekončíka nočního , je na internetu celá řada. Doporučuji znovu nastudovat alespoň základy chovu.
RN

Přidejte reakci

Přidat smajlík