Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kilikaja

6.4.2023 12:52
Kilikaja

XXX.XXX.60.35

Dobrý den, mám dva gekončíky (samice a samec). Už asi tři týdny mi samec nejedl a nepil. Dva dny až tři jen tak ležel na písku a nehýbal se. Dnes jsem si ho vzala do ruky. Má úplně volnou kůži a je velmi zpomalený. Pokouším se mu dávat cvrčky a moučné červy, ale nic nejí z pinzety ani jen tak když to před něj položím, jedině si čas od času dá dzcenou skořápku. Je jako plazící mrtvola. Samice je úplně v pohodě. Žere, pije a nedávno nakladla 2 vajíčka. V terárku mají terariiní písek, topný kámen a topnou žároku (Repti UVB 15.0 Extra Strong) která se sama v 9 :30 rosvítí a 17: 30 zhasne a pár úkrytů ( samorost, kmen, hořejšek kokosu s otvorek kam chodí samice) terárko 100cm široké . Oba dva mají poslední dobou problém se svlekem. Samce jsem se pokoušela dát do krabičky s navlhčenými papírovými kuchyňskými utěrkami ho zvážit a tochu ho smočit. Začal být opravdu agresivní a házet sebou jako blázen. Nestihla jsem ho ani svážit a vrátila do terária. Ale je už jenom pohledem vidět že má tenčí ocásek. Přidala jsem mu do terária i malinký talířek s vodou v případě že by mu keramická miska z pet centra nějakého důvodu nevyhovovala.

KristýnaeM

18.4.2023 20:53
KristýnaeM

XXX.XXX.110.25

Dobrý večer, jak to u vás s gekončíkem vypadá?

Přidejte reakci

Přidat smajlík