Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2023 19:04
Terkl

XXX.XXX.56.193

Hezky den , před par dny jsme si pořídili zelvu zelenavou mládě . Ve zverimexu nám radili jak se o zelvicku správě starat,ale i přesto bych potrebovala poradit od někoho kdo želvy chová . Chci se zeptat na vse výbava terária co vse by tam zelvicka měla mít také jak správne ji krmit atd.
Chci se ještě zeptat jak daleko by měla mít žárovky uvb a uva od sebe ? Bojim se aby ji nebyla zima nebo zase teplo teď je ma zhruba 25-27cm od sebe uva ma 50w a uvb 26w . Přidám foto jak terárium teď vypadá a budu rada když mě nebudete hned kritizovat a spíše mi poradíte dekuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2023 20:53

Terkl napsal(a):
Hezky den , před par dny jsme si pořídili zelvu zelenavou mládě . Ve zverimexu nám radili jak se o zelvicku správě starat,ale i přesto bych potrebovala poradit od někoho kdo želvy chová . Chci se zeptat na vse výbava terária co vse by tam zelvicka měla mít také jak správne ji krmit atd.
Chci se ještě zeptat jak daleko by měla mít žárovky uvb a uva od sebe ? Bojim se aby ji nebyla zima nebo zase teplo teď je ma zhruba 25-27cm od sebe uva ma 50w a uvb 26w . Přidám foto jak terárium teď vypadá a budu rada když mě nebudete hned kritizovat a spíše mi poradíte dekuji moc

Vlákno pod vámi - mládě želvy zelenavé stále hrabe.

9.5.2023 21:34
Terkl

XXX.XXX.56.193

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vlákno pod vámi - mládě želvy zelenavé stále hrabe.

Ted nerozumím ?

9.5.2023 21:44

Velmi podobný dotaz na péči o mládě najdete v sekci terarijních zvířat o jeden dotaz níž

9.5.2023 21:46

Tak už je to o kousek níže, byly od té doby položeny a zodpovězeny další dotazy

10.5.2023 09:22

Terkl napsal(a):
Ted nerozumím ?

Viz skeeve. Vlákno pod vámi. Aktuálně šesté.

Můžete se hodně dozvědět.

10.5.2023 10:34
lupus4

XXX.XXX.125.74

ten "domek" do vlhké "spací" části
Základní potřeby želv :
1) dostatečná vlhkost (spaní ve 100% vlhkosti min 8hod)
2) správné teploty - výhřev cca35, chladný kout 20, na noc co největší pokles
3) správný poměr Ca/P v potravě
4) dostatek vitamínu A a D3,
A bude mít ze správné stravy a D3 z kvalitního UVB či venku ze slunce
Budete-li dodržovat tyto 4 zásady správného chovu, budete mít ZDRAVOU A SPOKOJENOU želvu !
prostudujte si
http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-zacitumisteni-a-chov.html

http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-a-cim-krmit.html

http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potrava.html

11.5.2023 10:21
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.49.179

Terkl napsal(a):

dobrý den
chov evropských druhů želv má pár základních pravidel, kterých je nutné se držet aby želva správně prosperovala.
1. je bezpodmínečně nutné mít venkovní výběh, ať už na balkoně nebo ještě lépe na zahradě, pro
malou želvu bude pár let stačit úplně maličký klidně i například 1x2m a ten zabezpečit i ze shora
proti predátorům.
2. želvu nekrmit granulema, salátem, a téměř ovocem, místo toho krmit sukulenty, luční trávou,
čínským zelím pokud je třeba v balkonovém výběhu kde neroste tráva. krmit málo a
nepřekrmovat.
3. s příchodem chladného počasí na konci léta až začátkem podzimu, když klesne teplota, želvu
zazimovat v chladném sklepě nebo v lednici s nastavenou teplotou +6°C, kde bude spát opět až
do jara kdy nevystoupá teplota ta požadovanou hodnotu.

pokud se tyto 3 nejzákladnější věci dodrží jsou tedy splněny podmínky pro koupi želvy, tudíž žádné terárium, které je i pro chov nevhodné není třeba. v případě že se první rok zimovat bojíte, je možné toto učinit třeba až ten další rok a pak je možné mít želvu v zimě doma, zařídí se želví stůl, jako ohřev a uv je výborná UVB výbojka s předřadníkem já mám 70W, sestava výbojky a předřadníku se dá koupit za 2.500kč až 3.000kč

15.5.2023 13:47
Terkl

XXX.XXX.56.193

Dekuji za odpovědi ještě se chci zeptat ,želva mi nechce spát v hline spala tam snad jednou nebo dvakrát jinak spi v těch hoblinach je to špatně ?

15.5.2023 14:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terkl napsal(a):
Dekuji za odpovědi ještě se chci zeptat ,želva mi nechce spát v hline spala tam snad jednou nebo dvakrát jinak spi v těch hoblinach je to špatně ?

musí spát VE VLHKU !!!

I kdyby jste ji tam měla dávat sama

15.5.2023 22:33
Terkl

XXX.XXX.56.193

lupus4 napsal(a):
musí spát VE VLHKU !!!

I kdyby jste ji tam měla dávat sama

To jsem dělala a vrátila se zpět do hoblin

Přidejte reakci

Přidat smajlík