Jak zařídit, aby chameleoni snědli cvrčky navolno, než popadají na zem, odkud je pak nežerou
Chameleon pardálí
Asi úplně pitomý dotaz: Mám 2 5ti měsíční pardálí chameleony (samec + samice), a vždy, když jim ráno dám nové cvrčky, tak sice pár sní (1-3 kusy), ale zbytek cvrčků se vždy rozuteče nebo popadá na zem terárka a různě se poschovává pod květináče a do jiných tmavých míst a chameleoni je pak nejí, protože cvrčci jsou neviditelní.
Problém je v tom, že každý den dávám nových 10-15 cvrčků, a většina vždy skončí stejně pod květináčem.
Zpočátku jsem je měla v terárku 100x50x50 s džunglí až ke stropu, takže si mohli vesele trajdácovat, kam se jim zlíbilo, ale poté měl někdo připomínku, že je to zkrátka na ně moc velký prostor a že se jim tam cvrčci špatně hledají, a tak jsem upravila terárko tak, aby se jejich prostor zmenšil na 60x50x50. Spodní strany květináčů jsem zabalila tak, aby se cvrčci pod ně už schovávat nemohli, ale i teď se stejně cvrčci shlukují na dně terárka v rozích a ve stínu kytek.
Plus se přes den moc nehýbou, běhají jen po rosení. Opravdu mám věřit tomu, že si je chamíci najdou?
Zkoušela jsem cvrčky dávat do kelímku nebo do plastové neprůhledné krabičky na větev pod světlo, kam chamíci chodili velmi často, ale odtamtud je moc neloví. Loví je, pokud běhají někde po větvičce atd., takže cvrčky stejně raději vypouštím. Ale ti po krátké chvíli vždy skončí na dně, odkud je pak musím lovit a dokrmovat,...
Zároveň mi přijde, že mnohem menší sameček jí mnohem více, než samička. Možná je více náchylná na stres?
Dobrý den, ano - ono je to terárko 100x50x50, ale vyměnila jsem kytky za menší a větvičky s žárovkami snížila na 60 cm. Mám je dohromady, zkušený chovatel mi řekl, že je můžu mít dohromady dokud sameček nepoporoste do 10-15cm (mám Nosy be, ty jsou menšího vzrůstu než jejich bratranci).
Opravdu sleze chamík na zem a pochytá si je?
WhoKnows01
napsal(a):
Dobrý den, ano - ono je to terárko 100x50x50, ale vyměnila jsem kytky za menší a větvičky s žárovkami snížila na 60 cm. Mám je dohromady, zkušený chovatel mi řekl, že je můžu mít dohromady dokud sameček nepoporoste do 10-15cm (mám Nosy be, ty jsou menšího vzrůstu než jejich bratranci).
Opravdu sleze chamík na zem a pochytá si je?
Pošlete fotku toho terária.
Kolik chamíci mají cm v těle?
Pardál v 5-ti měsících když má vhodné podmínky je schopný začít samici nahánět,takže určitě dát do druhého terária.
Proč by měl lozit na zem?Chamík má jazyk,kterým si ty cvrčky pochytá.