Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

praskléhrnicek143

27.5.2026 16:39
praskléhrnicek143

XXX.XXX.179.201

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda cvrci koušou a jak dlouho vydrží bez pití i bez vody konkrétně to je cvrcek domácí na krmení...jeden mi utekl když sem je premistovala z internetu mi pokaždé vyjde jiná odpověď tak jsem se chytal zeptat deluji

Lafemagique

9.8.2026 19:23
Lafemagique

XXX.XXX.113.84

Dobrý den,
Cvrček kouše, ale zejména ti největší (dospělí), ale děje se to většinou pokud jsou hladoví a nebo je třeba lovíte z boxu jako krmě. Nevím jestli se bojíte o zvířátko nebo když Vám uteče po bytě, co bude dělat. Pokud jde u zvíře, třeba chameleona, tak není dobré nechávat cvrčky přes noc v terarku, aby ho nepokousali, to by se stát mohlo. Co se týče toho, že uteče při lovu, tak zdrhne mrskně. Už se nám stalo, že jsem si ho našla pod dekou nebo syn, či se procházel po zemi, tak se odchytl a nebo ho pes měl utopeného v misce. Takže pohybují se pak po bytě a buď se objeví nebo někde zemře a také se může dostat ven oknem, ale co se nám nikdy nestalo, že by nás nebo psa cvrček, který utekl pokousal. Kousnutí není nějak bolestivé a člověku se nic neděje, ale u chamik by mohlo dojít rychle k infekci. Snad ráda pomohla a trochu uklidnila.

Lafemagique

9.8.2026 19:39
Lafemagique

XXX.XXX.113.84

Ještě co se s jídlem a pití u cvrčeků týče, také dobré je mít ve vysokém boxu, který má přiměřené dírky, kvůli vzduchu. Jinak by tam mělo být stále kus plata od vajíček v kterém se schovávají a přežívají v něm. Jídlo by měli mít dostupné stále, to si budou postupně zžírat a nic se neděje. Je dobré jim tam nasypat, kousky rozlamanych piškotů, ovesné vločky, proso, klidně kus tvrdého rohlíku, ale je vždy potřeba myslet na to, co sežere cvrček, sežere i zvíře. Co se týče tekutiny, tak se podává pomocí zelených listů, kousek jablíčka, teď v létě dávám čerstvou trávu ze zahrady, kousek okurky.. Vždy dnem případě nedávat žádnou misku s vodou nebo kropit apod. To je utopí. Kousky ovoce a zeleniny co slouží jako pití ( potažmo i potrava), tak by to měli cvrčci sníst tak za dvě hodiny, zbytek vyhodit a dát další den čerstvý. Jen trávu nevyndavám, ta pak uschne a dělá jim i podloží, když je jí tam víc, jednoduše ji vyjmu a šup s ní na kompost. Důležité je, jen, aby to v boxu nezvlhlo, nedej bože plíseň od jablka aj, proto je nutné to vyndavat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík