Pagekon řasnatý pravidla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2011 14:34
dalca99

XXX.XXX.122.66

Ahoj.poslední dobou jsem přemíšlel že by jsem si koupil pagekona řasnatého. poradte mi prosim co mam mít pro pagekona řasnatého a jak se mám o nˇho starat.'smajlík'

28.7.2011 15:05
dominik577

XXX.XXX.208.169

www.google.cz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

28.7.2011 15:07
mana

XXX.XXX.33.177

Není to žádná věda.Já mám trio v teráriu 45x45x60 cm výška.Na dně je cca 6 cm vlhké rašeliny,pár větví a korkových rour.Zvířatům netopím,chovám je při pokojové teplotě.Každý večer rosím,stále mají misku s vodou.Krmím v podstatě jen cvrčky,občas mačkané ovoce,přesnídávky,instantní směs pro felsumy.Cvrčky obaluju ve směsi Roboran H:Plastin,jednou měsíčně přidávám do vody Combisol AD3,jednou týdně Calcium chloratum.Moje samice snáší jednou za cca 3 týdny vejce,ročně asi 7 snůšek.Inkubuju je na perlitu při pokojové teplotě.Mláďata odchovávám v podobných podmínkách jako dospělé,jen v menších teráriích bez substrátu.To je asi tak všechno.Určitě si je pořiď,jejich chov je snadný.
Mlhovač nepotřebuješ,stačí porosit.

28.7.2011 22:48
paleosuchus666

XXX.XXX.199.47

Dobrý den,je pravda že tito gekoni potřebují zimní odpočinek?

Ondra.suk

10.1.2012 21:07
Ondra.suk

XXX.XXX.0.59

Ahoj....chci se zeptat zda se můžou mláďata chovat s dospělými jedinci?? smajlík

15.1.2012 23:38
sklipky

XXX.XXX.56.24

pagekon řasnatý se mi taky moc líbí, ale co mě od něj odrazuje je, že může zahodit ocásek¨(je to pravda ? ) .... máte s tímto druhem někdo takovou zkušenost ?

17.1.2012 15:24
hal3319agama

XXX.XXX.29.26

sklipky napsal(a):
pagekon řasnatý se mi taky moc líbí, ale co mě od něj odrazuje je, že může zahodit ocásek¨(je to pravda ? ) .... máte s tímto druhem někdo takovou zkušenost ?

když budeš opatrnej tak ho nepustí já mam tarenroli a nepustili ho a mají neustále ten původní. a i kdyby ho pustil tak mu po čase doroste

17.1.2012 16:01
sklipky

XXX.XXX.56.24

no ono to s tou regenerací asi nebude nijak zvlášť slavný, přece jen ten renegerát bude asi dost znát co se týče estetiky ... No jasný, že na žádnou velkou manipulaci to není, ale bál bych se, že se jednou něčeho lekne a zahodí ho :-P Ikdyž to asi přeháním, nebudou ho asi pohazovat běžně jako český ještěrky co ?

17.1.2012 17:08
mana

XXX.XXX.27.34

Ciliáti ocas jen tak nepustí.POkud ho ale pustí,tak už jim nikdy nedoroste.

12.2.2012 19:09
jasper

XXX.XXX.168.9

Tak to bych se nebál. Ten můj se my s ocáskem zavěšuje na prstu a to ještě není ochočený. Myslím si že si to ten gekon moc dobře uvědomuje že ho potřebuje pro zachycování na větvích atd. takže ho nepustí. To by musel být v koncích že by se nemel jak jinak dostat z nesnází aby se ho zbavil takžě je to OK on ho nepustí jen tak

12.2.2012 19:28
jasper

XXX.XXX.168.9

No a naše ještěrky obecné ho také nepohazují často. Já jednou v létě odchytil holyma rukama 3 ještěrky. byly sice rychlé ale podařilo se a chvíli než se zklidnili jsem je držel aby neutekli a pak jsem ještěrku normálně hladil přendaval z ruky do ruky prohlížel a pak pustil zpět na zem. Sám jsem se divil že byly nakonec tak klidné. A ocas nepustila ani jedna.

adikan

1.1.2017 01:48
adikan

XXX.XXX.214.107

A ked máte pagekony ako ih rozmnožujete (kolko ich mate v terarku a či samicky alebo samckekov a kolko

????

1.1.2017 15:08
????

XXX.XXX.234.242

adikan napsal(a):
A ked máte pagekony ako ih rozmnožujete (kolko ich mate v terarku a či samicky alebo samckekov a kolko

A si extra lenivý vziať internet a studovat, čítať? Ako tu klásť tie stupidne otázky? A robiť zo seba idioten?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2017 18:26

dominik577 napsal(a):
www.google.cz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Od čeho tady tato stránka je ?

Jiřisnake

2.1.2017 02:24
Jiřisnake

XXX.XXX.234.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Od čeho tady tato stránka je ?

Dementor, ten blb, tipujem ze si to ty.., založil 10 vlákien o tom istom! Ešte sa vydávaj za skúseného!

6.1.2017 18:58

Jiřisnake napsal(a):
Dementor, ten blb, tipujem ze si to ty.., založil 10 vlákien o tom istom! Ešte sa vydávaj za skúseného!

Prosím ?

12.11.2017 13:30
Dejkon

XXX.XXX.237.225

Dobrý den chtěla bych se zeptat kolik potravy potřebuje mládě a kolik dospělý pagekon.

30.12.2017 20:11
Hermínka

XXX.XXX.255.10

Dobrý večer,
já malé krmím 2-3 mikrocvrčky potom počet postupně zvyšuji a cca od roka dávám 4-5 cvrčků.

Adam447Reptile

15.2.2019 18:30
Adam447Reptile

XXX.XXX.182.14

dobry den chtel bych se zeptat jake osvetleni pro pagekona rasnateho jestli ubec je potrebne

15.2.2019 18:43
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

GOOGLE!

Kryštof007

21.5.2019 18:46
Kryštof007

XXX.XXX.104.86

Ano mám, je to pravda. Pagekon ocásek stratí a už mi nenaroste. Sice se mohou to nestalo ale četl jsem si články. Stane se to např. Když se mu skřípne v teráriu,...

12.8.2019 02:50
Mailou

XXX.XXX.175.107

Žádné osvětlení nepotřebuje jelikož je to noční gekon. UVB ani UVA nevstřebava. Ale potřebuje obalit cvrčky ve vápníku a jednou týdne až jednou za dva týdny obalit ve vitaminech

iq.ia

13.8.2019 18:35
iq.ia

XXX.XXX.61.33

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je vhodný na chov třeba v koutku živé přírody ve škole. Jde o to, zda se nechá trochu "vyrušovat" občasným vytahováním z terarka a taky, že ve škole bývá celkem hluk a jestliže je to tvor noční, tak se přes den asi moc nevyspí, protože bude rušený . Případně jaký jiný druh?
Děkuji za odpověď.

13.8.2019 19:50
Jiří5

XXX.XXX.76.43

Dobrý den,
škoda že nevím jak poradit a pomoci, i když bych moc rád. Je to, až na výjimky, hezké vlákno. Člověk by řekl, že hlavní starost současné mládeže je aby proboha nedošla baterka v mobilu a ejhle. Takže držím palce ať se dozvíš to co potřebuješ, někdo se jistě najde.

iq.ia

15.8.2019 23:49
iq.ia

XXX.XXX.61.33

Jiří5 napsal(a):
Dobrý den,
škoda že nevím jak poradit a pomoci, i když bych moc rád. Je to, až na výjimky, hezké vlákno. Člověk by řekl, že hlavní starost současné mládeže je aby proboha nedošla baterka v mobilu a ejhle. Takže držím palce ať se dozvíš to co potřebuješ, někdo se jistě najde.

Děkuji za reakci, snad se opravdu někdo najde :)

Kiki123

3.9.2019 12:21
Kiki123

XXX.XXX.59.202

Ahoj, chtěla jsem poprosit o informaci ohledně samiček Pagekona Řasnatého.
V kolika měsících začínají mít vajíčka, až v dospělosti nebo už dříve?
Děkuji za každou odpověď:)

21.9.2019 07:32
JanaBeníčková

XXX.XXX.62.64

iq.ia napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je vhodný na chov třeba v koutku živé přírody ve škole. Jde o to, zda se nechá trochu "vyrušovat" občasným vytahováním z terarka a taky, že ve škole bývá celkem hluk a jestliže je to tvor noční, tak se přes den asi moc nevyspí, protože bude rušený . Případně jaký jiný druh?
Děkuji za odpověď.

Ahoj iq.ia,
Pagekoni na to vytahování moc nejsou.. Není to zrovna ještěrka, která tě bude milovat za to, že ji budeš několikrát denně budit a tahat z terária.. Navíc si ji moc neužijete, jelikož se bude snažit někam schovat, aby od vás "měla klid".. Aktivní je v noci, takže z ní nebudete ani nic mít...

V tomhle případě bych volila jiný druh.. Třeba Agamu vousatou, která má pozornost docela ráda =) vydrží se ti rozhlížet z ramena, nebo hlavy pěknou chvilku.. A taky není nijak náročná =)

21.9.2019 08:02
JanaBeníčková

XXX.XXX.62.64

Mailou napsal(a):
Žádné osvětlení nepotřebuje jelikož je to noční gekon. UVB ani UVA nevstřebava. Ale potřebuje obalit cvrčky ve vápníku a jednou týdne až jednou za dva týdny obalit ve vitaminech

Zdravím,
UVB nepotřebuje jo ? Snažím se ještěrky chovat v co nejvíce přirozeném prostředí, takže mě zaráží, že podle Vás tento druh nepotřebuje UVA a UVB záření... I v tom pralese, pokud nežije za sklem, a ukrývá se někde pod listy, kde obvykle spí, je tomuto záření vystavován (rozhodně nežije celý život ve tmě, pouze je za tmy aktivní). Samozřejmě pokud v těch vitaminech, které dáváte, máte D3 tak to určitě možné je, neříkám, že není (jen už to s přirozeným prostředím nemá nic společného a nepředpokládám, že chovatel začátečník určí správně množství vitamínů D3)

Za mě je UVB naprostá samozřejmost snad u všech druhů ještěrů..
A být chovatelem začátečníkem, tak raději koupím žárovku za 500, než po týdnu řešit ještěrku předávkovanou D3..

Nvm

27.11.2019 16:57
Nvm

XXX.XXX.96.55

Dobrý den budu si kupovat pagekona řasnatého . Jsou do čtyřky lepší samice nebo samci ? Nebo bych měla začít jenom s jedním ? PS : Nechci mít s chovem a šnuskami nic společného .

Nvm

27.11.2019 17:27
Nvm

XXX.XXX.96.55

Dobrý den do jak velkého terária se vlezou čtyři pagekoni řasnatí + trochu místa navíc kdyby chtěli být sami ? A do té čtyřky 4× samice nebo 4× samce ?

27.11.2019 18:06
JanaBeníčková

XXX.XXX.25.117

Nvm napsal(a):
Dobrý den do jak velkého terária se vlezou čtyři pagekoni řasnatí + trochu místa navíc kdyby chtěli být sami ? A do té čtyřky 4× samice nebo 4× samce ?

Jak jsi zrovna přišel na skupinu o 4?

Záleží.. Pokud nechceš chovat mladé, pořídit si můžeš i jednoho..
Já mám chovnou skupinku o 3 jedincích, dvě samičky a jeden sameček.. Ale pokud nechceš odchovavat mladé, tak je blbost pořizovat si skupinku.. Jinak terarium orientované na výšku.. Já mám 80x60x40cm vxdxh a je pro tři kousky dostatečné..

27.11.2019 18:43

Taky moc nechápu proč zrovna skupinu 4. Myslím si, že ti 3 jsou takový maximum aby si člověk uhlídal jestli všichni žerou a jsou vpořádku

Nvm

28.11.2019 06:54
Nvm

XXX.XXX.96.55

Nevím jak jsem k tomu přišla ....

7.12.2019 15:10
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Nvm napsal(a):
Nevím jak jsem k tomu přišla ....

Aha...

Olibe

23.2.2020 13:13
Olibe

XXX.XXX.168.10

Dobrý den je vhodná do terária orchidea dekuji

15.4.2020 23:47
Kateeblack

XXX.XXX.248.139

Ano zkusenosti mám,doma mám pagekona bez ocasku. A není to ze by ho nějak potreboval lépe se mu loví skáče taky normálně. A mě osobně se líbí více než s ocaskem. 😌 jsou to mírumilovný zvířátka. Doporučuji si pořídit ❤️

Linuxiunka

17.4.2020 08:03
Linuxiunka

XXX.XXX.61.67

hal3319agama napsal(a):
když budeš opatrnej tak ho nepustí já mam tarenroli a nepustili ho a mají neustále ten původní. a i kdyby ho pustil tak mu po čase doroste

To nieje vôbec pravda 😅 ak pagekonovi riasnatému raz odpadne chvost tak mu už nikdy nedorastie.

Lily123456789

25.5.2020 19:25
Lily123456789

XXX.XXX.53.66

Zdravím :-)

Jak je to s chovem dvou samic v jednom teráriu? (jen dvě samice bez samce) Snesou se?

18.6.2020 19:47
Blankaryb

XXX.XXX.20.233

Zdravím, uvažujeme o koupě gekona nebo agamy. Co mě od toho zrazuje, je krmení hmyzem, musí to být krmeno živým hmyzem? Nevím, jak by se mi dařilo shánět živý hmyz. Když to porovnám z akvárkem, tam když nemám čerstvé nítěnky žádný problém, krmím sušenou směsí nebo mraženými patentky.

18.6.2020 20:18

Blankaryb napsal(a):
Zdravím, uvažujeme o koupě gekona nebo agamy. Co mě od toho zrazuje, je krmení hmyzem, musí to být krmeno živým hmyzem? Nevím, jak by se mi dařilo shánět živý hmyz. Když to porovnám z akvárkem, tam když nemám čerstvé nítěnky žádný problém, krmím sušenou směsí nebo mraženými patentky.

Sú to dravce ,potrebujú vidieť pohyb ,je pre nich neprirodzene život sa ,,zdochlinami" ja nedávam sušené ani rybkám ani korytnačke
Kde je problém od jari do jesene budete kŕmiť smykanym hmyzom(z lúky),a cez zimu mu dáte cvrčky ,šváby alebo múčniaky(len ako doplnok stravy)
Iba repashmi by som ho určite nekŕmil
Prečo by ste ho mali porovnávať s akváriom ,veď je to niečo úplne ine

18.6.2020 20:30
Blankaryb

XXX.XXX.20.233

Porovnávám to s akváriem které mám asi 30 let, takže mám s ním zkušenosti, takže před pořízením přemýšlím, abych na sebe neušila bič. Mě to přišlo, že se obden bude muset jít, prodejny koupit cvrčky nebo něco podobného. Plánujeme jen jedno gekona.

18.6.2020 20:39

Nie,myslel som to tak že akvárium a gekon je dosť veľký rozdiel
Nie záleží akého by ste gekona chceli ,je rozdiel medzi L.lugubris a G.gecko a agamou
Mne 20 cvrckou v pohode vydržalo cca 3 týždne
Teraz v tom už nemám taký prehľad lebo si ich odchovavam sam

19.6.2020 22:26
_Anii_

XXX.XXX.61.248

Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s tím, když pagekon otvírá jen tak tlamku..
- teď poslední 2 týdny můj gekon, když si ji vezmu do ruky, má neustále otevřenou tlamku po celou dobu co ji mám v ruce. Dřív mi tohle nedělala, ale teď najednou jo..
Budu vděčná za každou odpověď.

Terarista003

25.10.2020 16:15
Terarista003

XXX.XXX.40.219

Pagekoni mají citlivé oči díky tomu, ze nemají víčka. Z UVB můžou oslepnout.

25.10.2020 18:50
mana

XXX.XXX.21.4

Terarista003 napsal(a):
Pagekoni mají citlivé oči díky tomu, ze nemají víčka. Z UVB můžou oslepnout.

To je samozřejmě nesmysl.Všichni mí novokaledonští gekoni zdroj UV záření pravidelně využívají.Ciliáti,aurikuláti,chahoua,leachiáni,sarasinoři,bavayie,eurydactylodi.

vi

19.1.2021 15:28
vi

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, v říjnu jsem si pagekona pořídila. Byla ještě malá, takže byla v terárku 30x30x30. Mám ale velmi špatný odhad a uplně nevím, kdy by potřebovala terárko zvětšit. Nikde to nemůžu dohledat. Momentálně jí je půl roku, kdy bude podle vás potřebovat větší?
Děkuji <3

21.1.2021 16:59
niki272

XXX.XXX.210.226

Blankaryb napsal(a):
Porovnávám to s akváriem které mám asi 30 let, takže mám s ním zkušenosti, takže před pořízením přemýšlím, abych na sebe neušila bič. Mě to přišlo, že se obden bude muset jít, prodejny koupit cvrčky nebo něco podobného. Plánujeme jen jedno gekona.

Pro jednoho ciliáta stačí krabička cvrčků v nejlepším případě i na měsíc - záleží na tom, od koho cvrčky máte a jestli je taky krmíte. Když jim do krabičky dáte nějaké zbytky (slupku od brambor, vršek z mrkve, střed z jablka a podobně plus nějaké ovesné vločky), vydrží určitě déle a mají pro gekona větší výživovou hodnotu.

Krmím už roky kombinací instantních diet a různého hmyzu, teď v době nouze hmyz objednávám, ale moje sbírka čítá přes 50 jedinců. Pro jednoho gekona stačí, když si v okolí najdete kvalitní zverimex nebo někoho, kdo si odchovává buď cvrčky nebo šváby a nějaké přebytky vám za úplatu přenechá.

J.Be

13.2.2021 10:00
J.Be

XXX.XXX.168.95

Dobrý den, rád bych se zeptal kolik by měl vážit samec a samice pagekona před naplánovaným pářením? Pokud máte zkušenosti, kolik gramů by měla vážit samice bez ocasu?
Beran

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík