www.google.cz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není to žádná věda.Já mám trio v teráriu 45x45x60 cm výška.Na dně je cca 6 cm vlhké rašeliny,pár větví a korkových rour.Zvířatům netopím,chovám je při pokojové teplotě.Každý večer rosím,stále mají misku s vodou.Krmím v podstatě jen cvrčky,občas mačkané ovoce,přesnídávky,instantní směs pro felsumy.Cvrčky obaluju ve směsi Roboran H:Plastin,jednou měsíčně přidávám do vody Combisol AD3,jednou týdně Calcium chloratum.Moje samice snáší jednou za cca 3 týdny vejce,ročně asi 7 snůšek.Inkubuju je na perlitu při pokojové teplotě.Mláďata odchovávám v podobných podmínkách jako dospělé,jen v menších teráriích bez substrátu.To je asi tak všechno.Určitě si je pořiď,jejich chov je snadný.
Mlhovač nepotřebuješ,stačí porosit.
Ondra.suk

XXX.XXX.0.59
Ahoj....chci se zeptat zda se můžou mláďata chovat s dospělými jedinci??
sklipky
napsal(a):
pagekon řasnatý se mi taky moc líbí, ale co mě od něj odrazuje je, že může zahodit ocásek¨(je to pravda ? ) .... máte s tímto druhem někdo takovou zkušenost ?
když budeš opatrnej tak ho nepustí já mam tarenroli a nepustili ho a mají neustále ten původní. a i kdyby ho pustil tak mu po čase doroste
no ono to s tou regenerací asi nebude nijak zvlášť slavný, přece jen ten renegerát bude asi dost znát co se týče estetiky ... No jasný, že na žádnou velkou manipulaci to není, ale bál bych se, že se jednou něčeho lekne a zahodí ho :-P Ikdyž to asi přeháním, nebudou ho asi pohazovat běžně jako český ještěrky co ?
Tak to bych se nebál. Ten můj se my s ocáskem zavěšuje na prstu a to ještě není ochočený. Myslím si že si to ten gekon moc dobře uvědomuje že ho potřebuje pro zachycování na větvích atd. takže ho nepustí. To by musel být v koncích že by se nemel jak jinak dostat z nesnází aby se ho zbavil takžě je to OK on ho nepustí jen tak
No a naše ještěrky obecné ho také nepohazují často. Já jednou v létě odchytil holyma rukama 3 ještěrky. byly sice rychlé ale podařilo se a chvíli než se zklidnili jsem je držel aby neutekli a pak jsem ještěrku normálně hladil přendaval z ruky do ruky prohlížel a pak pustil zpět na zem. Sám jsem se divil že byly nakonec tak klidné. A ocas nepustila ani jedna.
adikan

XXX.XXX.214.107
A ked máte pagekony ako ih rozmnožujete (kolko ich mate v terarku a či samicky alebo samckekov a kolko
????

XXX.XXX.234.242
adikan
napsal(a):
A ked máte pagekony ako ih rozmnožujete (kolko ich mate v terarku a či samicky alebo samckekov a kolko
A si extra lenivý vziať internet a studovat, čítať? Ako tu klásť tie stupidne otázky? A robiť zo seba idioten?
Uživatel s deaktivovaným účtem

dominik577
napsal(a):
www.google.cz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Od čeho tady tato stránka je ?
Jiřisnake

XXX.XXX.234.148
napsal(a):
Od čeho tady tato stránka je ?
Dementor, ten blb, tipujem ze si to ty.., založil 10 vlákien o tom istom! Ešte sa vydávaj za skúseného!

Jiřisnake
napsal(a):
Dementor, ten blb, tipujem ze si to ty.., založil 10 vlákien o tom istom! Ešte sa vydávaj za skúseného!
Prosím ?
Adam447Reptile

XXX.XXX.182.14
dobry den chtel bych se zeptat jake osvetleni pro pagekona rasnateho jestli ubec je potrebne
Kryštof007

XXX.XXX.104.86
Ano mám, je to pravda. Pagekon ocásek stratí a už mi nenaroste. Sice se mohou to nestalo ale četl jsem si články. Stane se to např. Když se mu skřípne v teráriu,...
iq.ia

XXX.XXX.61.33
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je vhodný na chov třeba v koutku živé přírody ve škole. Jde o to, zda se nechá trochu "vyrušovat" občasným vytahováním z terarka a taky, že ve škole bývá celkem hluk a jestliže je to tvor noční, tak se přes den asi moc nevyspí, protože bude rušený . Případně jaký jiný druh?
Děkuji za odpověď.
iq.ia

XXX.XXX.61.33
Jiří5
napsal(a):
Dobrý den,
škoda že nevím jak poradit a pomoci, i když bych moc rád. Je to, až na výjimky, hezké vlákno. Člověk by řekl, že hlavní starost současné mládeže je aby proboha nedošla baterka v mobilu a ejhle. Takže držím palce ať se dozvíš to co potřebuješ, někdo se jistě najde.
Děkuji za reakci, snad se opravdu někdo najde :)
Kiki123

XXX.XXX.59.202
Ahoj, chtěla jsem poprosit o informaci ohledně samiček Pagekona Řasnatého.
V kolika měsících začínají mít vajíčka, až v dospělosti nebo už dříve?
Děkuji za každou odpověď:)
iq.ia
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je vhodný na chov třeba v koutku živé přírody ve škole. Jde o to, zda se nechá trochu "vyrušovat" občasným vytahováním z terarka a taky, že ve škole bývá celkem hluk a jestliže je to tvor noční, tak se přes den asi moc nevyspí, protože bude rušený . Případně jaký jiný druh?
Děkuji za odpověď.
Ahoj iq.ia,
Pagekoni na to vytahování moc nejsou.. Není to zrovna ještěrka, která tě bude milovat za to, že ji budeš několikrát denně budit a tahat z terária.. Navíc si ji moc neužijete, jelikož se bude snažit někam schovat, aby od vás "měla klid".. Aktivní je v noci, takže z ní nebudete ani nic mít...
V tomhle případě bych volila jiný druh.. Třeba Agamu vousatou, která má pozornost docela ráda =) vydrží se ti rozhlížet z ramena, nebo hlavy pěknou chvilku.. A taky není nijak náročná =)
Mailou
napsal(a):
Žádné osvětlení nepotřebuje jelikož je to noční gekon. UVB ani UVA nevstřebava. Ale potřebuje obalit cvrčky ve vápníku a jednou týdne až jednou za dva týdny obalit ve vitaminech
Zdravím,
UVB nepotřebuje jo ? Snažím se ještěrky chovat v co nejvíce přirozeném prostředí, takže mě zaráží, že podle Vás tento druh nepotřebuje UVA a UVB záření... I v tom pralese, pokud nežije za sklem, a ukrývá se někde pod listy, kde obvykle spí, je tomuto záření vystavován (rozhodně nežije celý život ve tmě, pouze je za tmy aktivní). Samozřejmě pokud v těch vitaminech, které dáváte, máte D3 tak to určitě možné je, neříkám, že není (jen už to s přirozeným prostředím nemá nic společného a nepředpokládám, že chovatel začátečník určí správně množství vitamínů D3)
Za mě je UVB naprostá samozřejmost snad u všech druhů ještěrů..
A být chovatelem začátečníkem, tak raději koupím žárovku za 500, než po týdnu řešit ještěrku předávkovanou D3..
Nvm

XXX.XXX.96.55
Dobrý den budu si kupovat pagekona řasnatého . Jsou do čtyřky lepší samice nebo samci ? Nebo bych měla začít jenom s jedním ? PS : Nechci mít s chovem a šnuskami nic společného .
Nvm

XXX.XXX.96.55
Dobrý den do jak velkého terária se vlezou čtyři pagekoni řasnatí + trochu místa navíc kdyby chtěli být sami ? A do té čtyřky 4× samice nebo 4× samce ?
Nvm
napsal(a):
Dobrý den do jak velkého terária se vlezou čtyři pagekoni řasnatí + trochu místa navíc kdyby chtěli být sami ? A do té čtyřky 4× samice nebo 4× samce ?
Jak jsi zrovna přišel na skupinu o 4?
Záleží.. Pokud nechceš chovat mladé, pořídit si můžeš i jednoho..
Já mám chovnou skupinku o 3 jedincích, dvě samičky a jeden sameček.. Ale pokud nechceš odchovavat mladé, tak je blbost pořizovat si skupinku.. Jinak terarium orientované na výšku.. Já mám 80x60x40cm vxdxh a je pro tři kousky dostatečné..

Taky moc nechápu proč zrovna skupinu 4. Myslím si, že ti 3 jsou takový maximum aby si člověk uhlídal jestli všichni žerou a jsou vpořádku
Nvm

XXX.XXX.96.55
Nevím jak jsem k tomu přišla ....
Olibe

XXX.XXX.168.10
Dobrý den je vhodná do terária orchidea dekuji
Linuxiunka

XXX.XXX.61.67
hal3319agama
napsal(a):
když budeš opatrnej tak ho nepustí já mam tarenroli a nepustili ho a mají neustále ten původní. a i kdyby ho pustil tak mu po čase doroste
To nieje vôbec pravda 😅 ak pagekonovi riasnatému raz odpadne chvost tak mu už nikdy nedorastie.
Lily123456789

XXX.XXX.53.66
Zdravím :-)
Jak je to s chovem dvou samic v jednom teráriu? (jen dvě samice bez samce) Snesou se?

Blankaryb
napsal(a):
Zdravím, uvažujeme o koupě gekona nebo agamy. Co mě od toho zrazuje, je krmení hmyzem, musí to být krmeno živým hmyzem? Nevím, jak by se mi dařilo shánět živý hmyz. Když to porovnám z akvárkem, tam když nemám čerstvé nítěnky žádný problém, krmím sušenou směsí nebo mraženými patentky.
Sú to dravce ,potrebujú vidieť pohyb ,je pre nich neprirodzene život sa ,,zdochlinami" ja nedávam sušené ani rybkám ani korytnačke
Kde je problém od jari do jesene budete kŕmiť smykanym hmyzom(z lúky),a cez zimu mu dáte cvrčky ,šváby alebo múčniaky(len ako doplnok stravy)
Iba repashmi by som ho určite nekŕmil
Prečo by ste ho mali porovnávať s akváriom ,veď je to niečo úplne ine

Nie,myslel som to tak že akvárium a gekon je dosť veľký rozdiel
Nie záleží akého by ste gekona chceli ,je rozdiel medzi L.lugubris a G.gecko a agamou
Mne 20 cvrckou v pohode vydržalo cca 3 týždne
Teraz v tom už nemám taký prehľad lebo si ich odchovavam sam
Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s tím, když pagekon otvírá jen tak tlamku..
- teď poslední 2 týdny můj gekon, když si ji vezmu do ruky, má neustále otevřenou tlamku po celou dobu co ji mám v ruce. Dřív mi tohle nedělala, ale teď najednou jo..
Budu vděčná za každou odpověď.
Terarista003

XXX.XXX.40.219
Pagekoni mají citlivé oči díky tomu, ze nemají víčka. Z UVB můžou oslepnout.
vi

XXX.XXX.168.169
Dobrý den, v říjnu jsem si pagekona pořídila. Byla ještě malá, takže byla v terárku 30x30x30. Mám ale velmi špatný odhad a uplně nevím, kdy by potřebovala terárko zvětšit. Nikde to nemůžu dohledat. Momentálně jí je půl roku, kdy bude podle vás potřebovat větší?
Děkuji <3
Blankaryb
napsal(a):
Porovnávám to s akváriem které mám asi 30 let, takže mám s ním zkušenosti, takže před pořízením přemýšlím, abych na sebe neušila bič. Mě to přišlo, že se obden bude muset jít, prodejny koupit cvrčky nebo něco podobného. Plánujeme jen jedno gekona.
Pro jednoho ciliáta stačí krabička cvrčků v nejlepším případě i na měsíc - záleží na tom, od koho cvrčky máte a jestli je taky krmíte. Když jim do krabičky dáte nějaké zbytky (slupku od brambor, vršek z mrkve, střed z jablka a podobně plus nějaké ovesné vločky), vydrží určitě déle a mají pro gekona větší výživovou hodnotu.
Krmím už roky kombinací instantních diet a různého hmyzu, teď v době nouze hmyz objednávám, ale moje sbírka čítá přes 50 jedinců. Pro jednoho gekona stačí, když si v okolí najdete kvalitní zverimex nebo někoho, kdo si odchovává buď cvrčky nebo šváby a nějaké přebytky vám za úplatu přenechá.
J.Be

XXX.XXX.168.95
Dobrý den, rád bych se zeptal kolik by měl vážit samec a samice pagekona před naplánovaným pářením? Pokud máte zkušenosti, kolik gramů by měla vážit samice bez ocasu?
Beran
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!