Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2005 12:22

chtela bych poprosit o radu. dostala jsem asi rocni hermanku, mam ji na pisku s lignocelem(ktery co nejdriv vymenim za raselinu po precteni nazoru na lignocel) a porad se mi zahrabava nebo leze do kameninovych misek s vodou nebo jidlem. nechybi ji neco, kdyz se takhle chova? dekuji za nazory :)

13.8.2005 20:44

skworinka napsal(a):
chtela bych poprosit o radu. dostala jsem asi rocni hermanku, mam ji na pisku s lignocelem(ktery co nejdriv vymenim za raselinu po precteni nazoru na lignocel) a porad se mi zahrabava nebo leze do kameninovych misek s vodou nebo jidlem. nechybi ji neco, kdyz se takhle chova? dekuji za nazory :)

Je to normální, většina suchzemských želv v teráriu hrabe. Doporučuju udělat jí dostatečně velké terárko a nějaký úkryt kde se bude moci schovat.

14.8.2005 15:58

skworinka napsal(a):

To je uplně v pohodě! Je to fakt normalní! Takže v klidu

14.8.2005 23:12

skworinka napsal(a):

ten substrát bych možná poopravil, doporučuji směs písku s normální hlínou ze zahrádky nebo z pole (ale ne hned po hnojení !) Určitě bych ji dal nějaký předmět, který bude sloužit jako úkryt. Ty misky s vodou jsou O.K. Tepelný zdroj jen na jednom místě, aby si mohla vybrat teplotu, která ji v daný okamžik vyhovuje. jinak hrabání je opravdu celkem přirozený projev. Hodně štěstí
Milan

15.8.2005 12:22

milan napsal(a):
ten substrát bych možná poopravil, doporučuji směs písku s normální hlínou ze zahrádky nebo z pole (ale ne hned po hnojení !) Určitě bych ji dal nějaký předmět, který bude sloužit jako úkryt. Ty misky s vodou jsou O.K. Tepelný zdroj jen na jednom místě, aby si mohla vybrat teplotu, která ji v daný okamžik vyhovuje. jinak hrabání je opravdu celkem přirozený projev. Hodně štěstí
Milan

Mně se u želv perfektně osvědčila korková kůra - prodává se na burzách v různé velikosti a pěkně prohnutá - želva si pod ni zaleze a má pocit, že je schovaná a nesnaží se tolik hledat jiný úkryt - v misce s jídlem nebo v hrabáním v substrátu. Navíc je velmi dekorativní a na rozdíl od různých domečků a budek nepůsobí neesteticky. Ideální je, když se želva vrcholkem krunýře dotýká vnitřku klenby kůry - když je kůra vysoká, necítí se tak dobře, když je kůra nízká, tak ji nadzvedává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík