Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2005 14:39

Mate nekdo zkusenosti s infralampou nebo horskym sluncem pro chameleony jemenske?

9.3.2005 11:57

marge napsal(a):
Mate nekdo zkusenosti s infralampou nebo horskym sluncem pro chameleony jemenske?

Pokud mysliš nutnost v terárku, tak Jemenáci infra potřebují. Pokud je chceš množit, tak určitě!

9.3.2005 12:48

marge napsal(a):

Místo infralampy postačí obyčejná bodová žárovka. Místo horského slunce jsou vhodnější UV zářivky nebo výbojky.

9.3.2005 13:30

marge napsal(a):

Pokud jsem vše správně pochopil, tak jste trošku smíchala horské sluníčko a infralampy. Každá z nich totiž dodává zvířatům něco jiného. Snad se nepletu, ale infralampy se používají spíše jako výhřevné a horské sluníčko jako jeden ze zdrojů UV-B záření. Pro UV-B bych se horskému sluníčku raději vyhnul a použil již výše zmiňované zářivky, nebo výbojky.

9.3.2005 13:30

marge napsal(a):

Asi jsem se spatne vyjadrila. Vim, ze pro jemenaky je UVB zareni dulezite. Spise me zajimalo, jestli se kratkodobe ozarovani horskym sluncem vyrovna pouziti UVB zarivce. Jestli ma nekdo tuto zkusenost. Necham si poradit.

9.3.2005 13:40

marge napsal(a):
Asi jsem se spatne vyjadrila. Vim, ze pro jemenaky je UVB zareni dulezite. Spise me zajimalo, jestli se kratkodobe ozarovani horskym sluncem vyrovna pouziti UVB zarivce. Jestli ma nekdo tuto zkusenost. Necham si poradit.

V dřívější době, kdy na našem trhu např. UV-B zařivky nebyly, tak se horské sluníčko používalo, ale je u něj těžké odhadnou tu správnou dobu osvitu. Vím o případech, kdy horské sluníčko poškodilo zrak ještěra, ale bylo to způsobeno nevhodným použitím. Vždy je nutno zvíře osvětlovat shora, aby horské sluníčko nesvítilo zvířeti přímo do očí. V dnešní době bych jej však již nepoužíval.

9.3.2005 14:05

kratas napsal(a):
V dřívější době, kdy na našem trhu např. UV-B zařivky nebyly, tak se horské sluníčko používalo, ale je u něj těžké odhadnou tu správnou dobu osvitu. Vím o případech, kdy horské sluníčko poškodilo zrak ještěra, ale bylo to způsobeno nevhodným použitím. Vždy je nutno zvíře osvětlovat shora, aby horské sluníčko nesvítilo zvířeti přímo do očí. V dnešní době bych jej však již nepoužíval.

Cetla jsem, ze nekteri pouzivaji infralampy k vyhrivani teraria. Stejne jako vy si myslim, ze jsou to pouze tepelne zdroje, ne zdroje UVB zareni, mozna se mylim.Chtela jsem znat zkusenosti na pouziti techto vyrobku jako takovych, ne je zamenovat.

9.3.2005 14:11

marge napsal(a):
Cetla jsem, ze nekteri pouzivaji infralampy k vyhrivani teraria. Stejne jako vy si myslim, ze jsou to pouze tepelne zdroje, ne zdroje UVB zareni, mozna se mylim.Chtela jsem znat zkusenosti na pouziti techto vyrobku jako takovych, ne je zamenovat.

Přesně tak, pouze vyhřívají. Použítí je tam kde chcete zahřívat a přitom nerušit noční chovance jinak jsou to vyhozené prachy.

9.3.2005 14:22

kratas napsal(a):

myslis ze to s poskozenim oci plati i pro zarivky? mam v terarku dost nizko zarivku (repti glo 8.0) a kdyz se agama vyhriva na vetvi, oci ma zhruba v urovni zarivky ve vzdalenosti asi 2 cm (viz fotka). nevyhriva se tam ale moc casto protoze zarovek tam ma vic.

9.3.2005 14:39

anonymous napsal(a):
myslis ze to s poskozenim oci plati i pro zarivky? mam v terarku dost nizko zarivku (repti glo 8.0) a kdyz se agama vyhriva na vetvi, oci ma zhruba v urovni zarivky ve vzdalenosti asi 2 cm (viz fotka). nevyhriva se tam ale moc casto protoze zarovek tam ma vic.

Tady myslím, že by to mělo bez problémů.

21.2.2008 14:52

kratas napsal(a):
Tady myslím, že by to mělo bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík