Coluber caspius v Maďarsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2005 15:29

Zdravim, zajímalo by mě, jestli jste někdo vlastnoručně chytili v Maďarsku štíhlovku kaspickou (coluber caspius). Na netu jsem si našel informace o jejím rozšíření, ale všude píší, že je strašně vzácná až zkoro vyhubená. Jen by mě zajímalo, jaké jsou vaše zkušenosti s početností tohoto hada. Díky, JK

17.8.2005 08:11

jan kubat napsal(a):
Zdravim, zajímalo by mě, jestli jste někdo vlastnoručně chytili v Maďarsku štíhlovku kaspickou (coluber caspius). Na netu jsem si našel informace o jejím rozšíření, ale všude píší, že je strašně vzácná až zkoro vyhubená. Jen by mě zajímalo, jaké jsou vaše zkušenosti s početností tohoto hada. Díky, JK

Ja ji teda neulovil, ale na jihu v jednom pohori (nebudu jmenovat) je dlouho udavana populace a tam jsme ji take chytli. Mam doma jeste fotku (1994 ci tak nejak). Mam pocit, ze je nejaky stary nalez i z Budapesti. Obcas ji v Madarsku potkaji, ale neni to casto (snad krom toho vyse zmineneho pohori, kam, dle poslednich info, co jsem dostal, se ted nesmi). VH

cislo.5

17.8.2005 10:49
cislo.5

jan kubat napsal(a):

Podívej se na http://www.herpetofauna.at/gallery/index.php je tam obrázkový odkaz na Excursion Budapest 2005.Je tam pár fotek Coluber caspius chycené v Maďarsku a k tomu i krátký doprovodný text.

19.8.2005 15:29

jan kubat napsal(a):

Nevím jaké přesně máš informace o rozšíření a jestli víš i o té nově objevené lokalitě v Maďarsku, ale myslím že by se takových míst určitě našlo i více než jen ty dosavadní dvě současné a pár známých z minulosti. Problém je v tom, že dnes si už sami Maďaři nejsou jistí jestli ty jejich původní caspiusky nevyhynuly a zda to co jim tam teď běhá (plazí se) nejsou vysazení hadi původem z Bulharska. Kdo ví.
Snad jen ilustrační fotka jedné oranžovohlavky na konec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík