Problém s inkubátorem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2006 11:12

Ahoj, potřebujeme poradit. Máme vodní inkubátor (topítko ve vodě) pro vejce agam koč. Jenže několikrát se stalo, že vajíčka rostou, rostou a najednou začínají postupně splaskávat a je konec. Jsou položené v misce s navlhčeným vermikulitem nad vodou. Možná to bude velkou vlhkostí. Poradíte někdo, jaký jiný inkubátor udělat nebo jak upravit ten starý, aby se to nestávalo? Díky. Lenka

23.11.2006 11:31

agamka napsal(a):
Ahoj, potřebujeme poradit. Máme vodní inkubátor (topítko ve vodě) pro vejce agam koč. Jenže několikrát se stalo, že vajíčka rostou, rostou a najednou začínají postupně splaskávat a je konec. Jsou položené v misce s navlhčeným vermikulitem nad vodou. Možná to bude velkou vlhkostí. Poradíte někdo, jaký jiný inkubátor udělat nebo jak upravit ten starý, aby se to nestávalo? Díky. Lenka

Vysoká vlhkost splaskávání nezpůsobuje, spíš naopak, vejce nasávají vodu a rostou až někdy popraskají. Vejce se propadají buď v nízké vlhkosti, což zřejmě tvůj případ nebude nebo před líhnutím, případně pokud se mládě nedostane z vejce a uhyne v něm. Jaké máš teploty? Koukala si do vajec, jestli byly oplozená? A po jaké době se propadají? Jinak já raději používám inkubátor s topným kabelem pod víkem zapojeným přes termostat. Na dně je trochu vody a nad ní v krabičkách vajíčka. Je tam trochu nižší vlhkost, ale to dožene navlhčení substrátu v krabičce. Jeho výhoda je v tom, že se díky topení pod stropem nesráží na stropě kapky vody. Používal jsem dřív stejný jako ty, ale měl jsem problém s odkapáváním sražené vody ze stropu. Měl jsem samozřejmě vajíčka přiklopena stříškou s plastu, ale i tak to nebylo vždy ideální. Na druhou stranu, pokud byly vejce kvalitní, vylíhla se jich většina v obou typech inkubátoru, akorát to chce vychytat ty konkrétní mouchy u každého z nich. Krokodýl

24.11.2006 21:39

agamka napsal(a):

Cocinciny musí být velmi kvalitně rkmenny, jinak se ti je rozmnožit nepovede, chce jim to dávat především, šváby, sarančata a holata + vitamíny a minerály. Kdysi dávno o tom byl dobrej článek v Teraristovi, koukni na teraristiku, někde to tam najdeš. Vlhkostí to nebude, já je inkubuju na velmi vlhkym rašeliníku, ale jsou prostě 3 možnosti.
1) Špatné teploty při inkubaci.
2) Neoplozená vejce.
3) Špatně krmená samice.
Dobře vytvořená a kvalitní vejce jsou dost odolná a dají se inkubovat téměř jakkoli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík