Ahoj,
jako oběť nepovedeného dárku se dostala jedna dopsělá samice až k nám. Máte někdo zkušenost s chovem tohoto hada? Na netu se toho moc najít nedá. Zatím je v provizorním teráriu s vodní nádržkou, podklad: vrstva lignocelu, na ní vrstva písku a nahoře kokosové štěpky. Teplota okolo 26 stupňů a vlhkost cca 60 %. Jedna větev na lezení a pár kytek, kus kůry pro úkryt. Je doma teprve 24 hodin, tak jsme zatím nezkoušeli krmit.
Vzhledem k tomu, že chov tohoto hada bude dost netypický, děkuji za každou radu do začátku :)
pida m
napsal(a):
Ahoj,
jako oběť nepovedeného dárku se dostala jedna dopsělá samice až k nám. Máte někdo zkušenost s chovem tohoto hada? Na netu se toho moc najít nedá. Zatím je v provizorním teráriu s vodní nádržkou, podklad: vrstva lignocelu, na ní vrstva písku a nahoře kokosové štěpky. Teplota okolo 26 stupňů a vlhkost cca 60 %. Jedna větev na lezení a pár kytek, kus kůry pro úkryt. Je doma teprve 24 hodin, tak jsme zatím nezkoušeli krmit.
Vzhledem k tomu, že chov tohoto hada bude dost netypický, děkuji za každou radu do začátku :)
ahoj.já Nerodie mám.chovám je v akaváriu 70 x 30 x 40 cm (d x š x v)-prozatim.sou eště docela malý....vodní sloupec je do výšky cca 19 cm.nad vodou mám udělanou polici na odpočívání- 20 x 30 cm.ve vodě je umístěn jeden kořen,který ční nad vodu.na dně mám akvarijní štěrk.teplota je pokojová-nepřisvěcuju a ani nepřitápím.v zimě užovky zimuju na cca 2 měsíce při cca 5-8°C.potrava jsou ryby přiměřené velikosti-živé i mrtvé,žáby a nebo mrtvé myši potřené rybinou.nic jiného sem nezkoušel.jinak dřív sem je choval i v teráriu jen s miskou s vodou-myslim si,že to stačilo-jen miska musí být dostatečně veliká...na chov jsou to bezproblémový hadi.jen,že jsou (aspoň ti moji) trochu agresivnější.tak ať se daří.Epicrates