zdravíčko. Hele nemáte nějakej tip, když koupím více cvrčků a dám je doma do kýblu, kterej mám odvětranej(síťka nahoře), tak nějakej tip, by tam vydrželi co nejdýl a nechcípali jak při moru? Mám tam vlhkou houbu a denně čerstvý jablko. Hlavně mi nepitšte, že je mám kupovat v menším množství. Nemůžu každej třetí den jezdit kupovat cvrčky. To bych nedělal nic jinýho a ten benzín zrovna taky nelevní. Moc dík za jakýkoli tip.
nikos
napsal(a):
zdravíčko. Hele nemáte nějakej tip, když koupím více cvrčků a dám je doma do kýblu, kterej mám odvětranej(síťka nahoře), tak nějakej tip, by tam vydrželi co nejdýl a nechcípali jak při moru? Mám tam vlhkou houbu a denně čerstvý jablko. Hlavně mi nepitšte, že je mám kupovat v menším množství. Nemůžu každej třetí den jezdit kupovat cvrčky. To bych nedělal nic jinýho a ten benzín zrovna taky nelevní. Moc dík za jakýkoli tip.
klik deci (litrů) dáváš do jakýho kýblu (L)? prokládáš platama od vajec? ta houba není až tak nutná.
vladimir hula
napsal(a):
Ja bych tam endaval tu houbu s vodou - vlhkost je na ne previt.VH
mormálně kup to na ACHETA farm !!!!
a zmraz to a kazdej dem si jich pár rozmraz posyp nic ti neutece setri prachy cas a starosti s útekem cvrcků !!!
pokud ty tvý zvírata (nevim co máš) mrtví nežerou kup VIVICATOR perfekt vec na mrtvej hmyz
-to ze byly zmrazeny vubec nevadi vitaniny a proteiny byly zmrazeny tak se zakonzervovaly v hmyzu
nemas zac za radu
nikos
napsal(a):
zdravím,v kýblu jsem je míval taky a i s tou síťkou s vrchu,problém je v tom že až do spod se ti to nevyvětrá a za čas se v jejich trusu objeví roztoči.jablko nebo další vlhčí potrava bude vydávat vlhkost a budou se ti stěny v kýblu rosit.vlhkost je začátek konce.teď je to ještě v poho,je léto a teploty vysoké.já mám z baumaxu 25 litrové plastové přenosky s víkem do kterých jsem ze stran na proti sobě udělal 2 otvory se síťkou aby mohl cirkulovat vzduch. u vrchu jsem vyvrtal dírku přesně na velikost kabelu a namontoval na něho žárovku,v létě stačí 15w a v zimě25w.někdo dáva místo žárovky topný kabel...v nádobě na dně mám položené kuchyňské papirové utěrky, na ně postavím se dvou třetin podklady s vajec na stranu pod žárovku..na prázné místo dám pro ně žrádlo a napáječku.hlavní je minimálně co druhý den měnit vodu v napáječce a vyhazovat krmení které nezbaštili.jednou týdně měnit papírovou utěrku a vyčistit trus.dělám to už dlouho a tak si i cvrky odchovávám.přeji mnoho zdaru
gebis
napsal(a):
zdravím,v kýblu jsem je míval taky a i s tou síťkou s vrchu,problém je v tom že až do spod se ti to nevyvětrá a za čas se v jejich trusu objeví roztoči.jablko nebo další vlhčí potrava bude vydávat vlhkost a budou se ti stěny v kýblu rosit.vlhkost je začátek konce.teď je to ještě v poho,je léto a teploty vysoké.já mám z baumaxu 25 litrové plastové přenosky s víkem do kterých jsem ze stran na proti sobě udělal 2 otvory se síťkou aby mohl cirkulovat vzduch. u vrchu jsem vyvrtal dírku přesně na velikost kabelu a namontoval na něho žárovku,v létě stačí 15w a v zimě25w.někdo dáva místo žárovky topný kabel...v nádobě na dně mám položené kuchyňské papirové utěrky, na ně postavím se dvou třetin podklady s vajec na stranu pod žárovku..na prázné místo dám pro ně žrádlo a napáječku.hlavní je minimálně co druhý den měnit vodu v napáječce a vyhazovat krmení které nezbaštili.jednou týdně měnit papírovou utěrku a vyčistit trus.dělám to už dlouho a tak si i cvrky odchovávám.přeji mnoho zdaru
Zdravím, kýbl může být, ale je to nepraktickej tvar, já používám normální plastový boxy (např. Flaj z ikei), pokud jsou dost vysoké, tak nemusí být ani pletivo na vrchu, ale doma pro jistotu jo. Napáječka při podávání zeleniny není vůbec potřeba, naopak to zvyšuje pravděpodobnost zvlhnutí proložek a trusu na dně a následné přemnožení roztočů a plísní (=úhyn cvrčků). Suché prostředí je velmi důležité, proto je nejlepší mít teplo ze spoda (kablík nebo postavené na terárku) . Vyšší vlhkost resp. napájení potřebují jen nejmenší stádia cvrčků (stačí jim povrch proložek denně jemně narosit, pozor aby se v kapkách neutopili, musí to být jemné rosení a proložky z materiálu, který dobře nasákává). Pro pouhé přechovávání cvrčků na zkrm (ne na množení) je lepší pokojová teplota (ale pořád pozor na vlhkost), cvrčci déle vydrží (pomalejší vývoj). Pro množení je ideální tepota okolo 28-30 st. Krmím buď zeleninou - čínské zelí, plátek jablka a mrkve (hlavně přes zimu) nebo "zeleným" z louky (pozor na insekticidy) + kočičí nebo psí granule (pro mikro cvrčky lépe jemně drcené nebo používám tetrarubin). Potravu je třeba denně měnit a pečlivě odstraňovat zbytky staré zeleniny. Samozřejmostí je obzvláště při dlouhodobějším držení na zkrm cca po dvou týdnech bednu vyčistit (nejjednodušší je použít druhou čistou bednu, do které zklepané cvrčky ze "špinavé" bedny přesypem).
nikos
napsal(a):
Jedna vec jsou spravne podminky, jak pise Krokodil, a pak taky zalezi kde jake cvrcky koupis - nekteri vychcipaji i v tech nejlepsich podminkach, kvalitni neni problem mit 4-6 tydnu.