Prosim poradte o jaky druh agamy se jedna...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2007 20:41

Zdravim vsechny,
sehnal jsem si v jednom zverimexu agamu,ale nejak me pozapomeli sdelit jeji cely nazev...a ja na to ve vsem tom shonu pozapomel. Nevite prosim nekdo o jaky druh se jedna? Diky moc

25.1.2007 21:41

alkorn napsal(a):
Zdravim vsechny,
sehnal jsem si v jednom zverimexu agamu,ale nejak me pozapomeli sdelit jeji cely nazev...a ja na to ve vsem tom shonu pozapomel. Nevite prosim nekdo o jaky druh se jedna? Diky moc

Myslím, že by se mohlo jednat o rod Agama, snad druh Agama agama - agama osadní. Mám obavu, že fotografie nemusí k určení stačit. Ale určitě jsou tu větší odborníci na ještěry, třeba Acanthos nebo Agamida.

cislo.5

25.1.2007 22:13
cislo.5

alkorn napsal(a):
Zdravim vsechny,

Z téhle fotky opravdu moc určit nelze.Podle štíhlé hlavy a ošupení báze ocasu je to rod Agama.Pravděpodobně samec Agama agama.

26.1.2007 09:11

cislo.5 napsal(a):
Z téhle fotky opravdu moc určit nelze.Podle štíhlé hlavy a ošupení báze ocasu je to rod Agama.Pravděpodobně samec Agama agama.

jeste nejake fotecky..snad pomuzou determinaci..

26.1.2007 09:11

cislo.5 napsal(a):

jeste jedna..

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2007 12:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

alkorn napsal(a):
jeste jedna..

Dobrý den.Obávám se,že v tomhle případě Vám těžko někdo poradí.Zvíře je špatně vybarvené a celkově v nepříliš dobrém stavu.Jde pravděpodobně o některý druh středoasijských,nebo afrických ještěrů rodu Agama.Některé druhy tohoto rodu je možné dlouhodobě chovat v teráriu pouze při použití osvětlení s podílem silného UV záření.Doporučuji instalaci výbojek HQI,nebo HQL pro viditelné světlo a jako zdroj UV silnější typy UV výbojek T-rex,ultra vitalux,nebo pokud se na náš trh dostane Mega Ray která pravděpodobně nemá konkutrenci na trhu s UV zdroji.Při použití těchto zdrojů světla brzy dojde k vybarvení zvířete a taktéž přestanou problémy se svlékáním ktré jsou jasně patrné na fotkách.Po vybarvení zvířete bude mnohem snazší určení druhu a bude snad možné i podle fotografie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík