krokodýl

lunzie
napsal(a):
chová někdo tyto krásné hady, poraďte s chovem
Zkus alespoň trochu pohledat, stejný příspěvek je řešen jen o několik řádků níže.
krokodýl
napsal(a):
Zkus alespoň trochu pohledat, stejný příspěvek je řešen jen o několik řádků níže.
Také vás odkážu na diskusi o pár řádků níže, stejně jako vy sháním několik informací o tomto druhu. Co jsem se zatím dozvěděl není moc pozitivní, ale základem bude, aby byl hádek v dobré kondici, tozn. aby sám přijímal potravu, s potravou souvisí trus, který bych nechal co nejdříve vyšetřit na parazity a případně zahájit léčbu. Můj chovanec je zatím vitální, přijímá potavu a vše je zatím v pohodě. Ale člověk nikdy neví. Mohu snad je popsat podmínky ve kterých chovance mám. Takže mám vyšší terárium, plné větvý a umělých rostlin, teplota přes den kolem 29 stupňů v noci kolem 22. Vyšší vlhkost, rosím hodně na listy, had z nich pije, neviděl jsem,že by pil z nádržky na vodu, zdržuje jen ve větvích a na umělých rostlinách. Krmím malýma cvrčkama obalenýma ve směsi roboranu a plastinu.Zatím se drží, tak snad to bude ok.
lukasek
napsal(a):
Také vás odkážu na diskusi o pár řádků níže, stejně jako vy sháním několik informací o tomto druhu. Co jsem se zatím dozvěděl není moc pozitivní, ale základem bude, aby byl hádek v dobré kondici, tozn. aby sám přijímal potravu, s potravou souvisí trus, který bych nechal co nejdříve vyšetřit na parazity a případně zahájit léčbu. Můj chovanec je zatím vitální, přijímá potavu a vše je zatím v pohodě. Ale člověk nikdy neví. Mohu snad je popsat podmínky ve kterých chovance mám. Takže mám vyšší terárium, plné větvý a umělých rostlin, teplota přes den kolem 29 stupňů v noci kolem 22. Vyšší vlhkost, rosím hodně na listy, had z nich pije, neviděl jsem,že by pil z nádržky na vodu, zdržuje jen ve větvích a na umělých rostlinách. Krmím malýma cvrčkama obalenýma ve směsi roboranu a plastinu.Zatím se drží, tak snad to bude ok.
Dobrý den, jenom se chci zeptat jak dopadly vaše Opheodrysky? Nebo se už dokonce povedl odchov? Díky
Dobrý den,
já jsem musel dát svého Opheodryse pryč, bohužel jsem musel skončit s teraristikou vůbec, stěhování a nedostatek času, a pokud to nemohu dělat pořádně, tak raději vůbec. Nicméně hádka jsem prodal a jeho nový majitel mi asi po dvou měsících napsal, že mu uhynul. Nevím proč, vyšetření nedělal. Takže to dopadlo špatně...
lukasek
napsal(a):
Dobrý den,
já jsem musel dát svého Opheodryse pryč, bohužel jsem musel skončit s teraristikou vůbec, stěhování a nedostatek času, a pokud to nemohu dělat pořádně, tak raději vůbec. Nicméně hádka jsem prodal a jeho nový majitel mi asi po dvou měsících napsal, že mu uhynul. Nevím proč, vyšetření nedělal. Takže to dopadlo špatně...
Dobrý den,
to je veliká škoda, že jsou tak těžce udržitelní. Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouho jste ho měl v chovu a od jaké firmy nebo od kterého chovatele ste ho získal? Přemýšlel jsem, že bych si je pořídil, ale po přečtení dřívějších článků do toho asi nepůjdu, ještě nevím. Díky Zbyněk
Měl jsem ty stejné informace na začátku jako vy, zakoupil jsem ho v Brně na burze od firmy Zoo Pet myslím, ale nejsem si jistý. Byl to odchyt, říkal jsem si, že zkusím štěstí, doma se mi jakš takš držel, občas něco sežral. Ale otázka je, jestli by mi za ty dva měsíce neodešel taky. Jedná se o celkem náročný druh, teď nevím jak to s nimi je, ale tenkrát je myslím nikdo ještě u nás neodchoval a nevěděl jsem ani o nějakém chovateli, co by je měl nějak déle. Nevím jak teď. Ono je to těžký, hádci jsou krásní a pokud má člověk prostředky navíc, může to zkusit ,ale znovu bych do nich z odchytu nešel, paraziti tam určitě jsou a budou, taky se jedná o dost subtilní hádky, a člověk neví jak dlouho a v jakých podmínkách jsou než se dostanou k majiteli. Pro začátečníka rozhodně nejsou vhodní. A řekl bych po své zkušenosti, že ani pro průměrného teraristy to nebude žádnej med. Za sebe nedoporučuji.