lachesis
napsal(a):
Nevíte někdo kdo chová tyto užovky?
Ahoj,
chová je napr. pan Chadima:
http://lampropeltis.unas.cz/index.htm
cislo.5

lachesis
napsal(a):
Nevíte někdo kdo chová tyto užovky?
Ahoj,
zvíře z téhle fotky,kterou jsi použil,mělo letos 8 mladých,ale jsou už prodány.Pokud nic neseženeš dříve,další budou na 99% koncem jara,tak v červnu.Pokud bys měl ještě tehdy zájem,ozvy se na můj mail.
cislo.5
napsal(a):
Ahoj,
zvíře z téhle fotky,kterou jsi použil,mělo letos 8 mladých,ale jsou už prodány.Pokud nic neseženeš dříve,další budou na 99% koncem jara,tak v červnu.Pokud bys měl ještě tehdy zájem,ozvy se na můj mail.
Ahoj, zvire. Na teto fotce lezi momentalne v ukrytu a zatim mlade nemelo - je mlade, navic je to samec.
cislo.5

gilamon
napsal(a):
Ahoj, zvire. Na teto fotce lezi momentalne v ukrytu a zatim mlade nemelo - je mlade, navic je to samec.
Ahoj,
nemluvím pochopitelně o tvém mláděti,ale o dospělém zvířeti z horní fotky,té původní,co je úplně nahoře.Je totiž moje.A i samci mají mladé,i když trochu jinak než samičky.
cislo.5

gilamon
napsal(a):
A abys mi věřil,tady je fotka.
cislo.5

barbat
napsal(a):
Víte někdo, co je to za druh?
Vzhledem ke kvalitě fotky(hlava není téměř vidět) a také vzhledem k nesmírné variabilitě ve zbarvení těchto hadů je určení těžké.Ale řekl bych,že to je hodně podobné tomu z mé fotky a to je Pituophis catenifer sayi, oranžová fáze(orange phase).Přední třetina těla by měla být spíše žlutavá,s hnědými skvrnami a střední a zadní část těla má oranžový podklad a skvrny tmavě hnědé až černé.Jsou ale také barevné formy žlutavé,s tmavými skvrnami po celé délce těla, bez oranžové barvy,stejně tak se múže měnit i hustota skvrn.
Takže bych řekl,že to je Pituophis catenifer sayi,nebo dříve Pituophis melanoleucus sayi.
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
Vzhledem ke kvalitě fotky(hlava není téměř vidět) a také vzhledem k nesmírné variabilitě ve zbarvení těchto hadů je určení těžké.Ale řekl bych,že to je hodně podobné tomu z mé fotky a to je Pituophis catenifer sayi, oranžová fáze(orange phase).Přední třetina těla by měla být spíše žlutavá,s hnědými skvrnami a střední a zadní část těla má oranžový podklad a skvrny tmavě hnědé až černé.Jsou ale také barevné formy žlutavé,s tmavými skvrnami po celé délce těla, bez oranžové barvy,stejně tak se múže měnit i hustota skvrn.
Takže bych řekl,že to je Pituophis catenifer sayi,nebo dříve Pituophis melanoleucus sayi.
Posílám ti ještě pár fotek k porovnání.Jak vidíš,zbarvení může být rozdílné.
U mláďat to nepoznáš,ta jsou všechna skvrnitá a dobarvují se až později.
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
2
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
3
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
4
cislo.5

barbat
napsal(a):
Měla by to být pituophis deppei jani, samec. Dala by se sehnat samice?
Vidíš jak záleží na kvalitě fotky.Tohle je Pituophis deppei jani,jak píšeš.
Tento druh je stejně jako severnější druhy hodně variabilní ve zbarvení.
Bývá ale menší,než P.melanoleucus,nebo P.catenifer.Jestli ho u nás seženeš vážně nevím,ale před několika lety vyšel o nich článek v AT.Možná přes autora by ses k nim dostal.Rozhodně ale nejsou tak běžní jako P.catenifer.
cislo.5
napsal(a):
Ahoj,
nemluvím pochopitelně o tvém mláděti,ale o dospělém zvířeti z horní fotky,té původní,co je úplně nahoře.Je totiž moje.A i samci mají mladé,i když trochu jinak než samičky.
Ahoj, asi diky razeni to vyslo divne, tak jsem na to reagoval. Uz jsem se setkal se svymi fotkami pod cizim jmenem, tak byl rychly start. Dalsi fotky jsou taky super, musim se polepsit:-)H
cislo.5
napsal(a):
Vidíš jak záleží na kvalitě fotky.Tohle je Pituophis deppei jani,jak píšeš.
Tento druh je stejně jako severnější druhy hodně variabilní ve zbarvení.
Bývá ale menší,než P.melanoleucus,nebo P.catenifer.Jestli ho u nás seženeš vážně nevím,ale před několika lety vyšel o nich článek v AT.Možná přes autora by ses k nim dostal.Rozhodně ale nejsou tak běžní jako P.catenifer.
Prikladam P. deppei z Wroclavi
cislo.5

gilamon
napsal(a):
Ahoj, asi diky razeni to vyslo divne, tak jsem na to reagoval. Uz jsem se setkal se svymi fotkami pod cizim jmenem, tak byl rychly start. Dalsi fotky jsou taky super, musim se polepsit:-)H
Ahoj,
nic se nestalo,mě to došlo,že jsi to jen špatně pochopil.Odpovídal jsem na ten původní příspěvek a ono mě to hodilo dolů,pod tebe.Jinak mě vůbec nevadí,že tazatel použil mou fotku.Nemám ji nijak chráněnou,takže proč ne.
cislo.5

barbat
napsal(a):
Měla by to být pituophis deppei jani, samec. Dala by se sehnat samice?
Zkus pohledat na internetu.Je to spíše zajímavost,ale u Pituophis deppei existují i nádherné vyšlechtěné barevné formy.
cislo.5

© acanthos
napsal(a):
Tak prispeju taky jednou fotkou do soudku. Tady je Pituophis lineaticollis. Fotil jsem v zázemí Zoo La Aurora v Guatemale.
Ahoj acanthosi(Pavle),jak je to se svobodou pohybu po Guatemale,a kde se vydávají víza?Docela rád bych vyjel příští rok fotit do střední Ameriky.Uvažoval jsem o Nicaraguji,ale ta Guatemala by taky nebyla špatná.Dá se tam dostat z Mexika?
cislo.5
napsal(a):
Ahoj acanthosi(Pavle),jak je to se svobodou pohybu po Guatemale,a kde se vydávají víza?Docela rád bych vyjel příští rok fotit do střední Ameriky.Uvažoval jsem o Nicaraguji,ale ta Guatemala by taky nebyla špatná.Dá se tam dostat z Mexika?
Cau Vlado,
pohyb po Guatemala je v pohode, zádné restrikce. Jen pozor, v zemi je vysoká kriminalita a policie a soukromé ochranky jsou nervózní, to platí hlavne pro mesta. Venkov je klidný. Vízum do Guatemaly není potreba. Z Mexika se tam dostanes, mezi Mex. a Gua je nekolik pravidelných linek.