zelva
napsal(a):
Geochelone gigantea
Vypadá hezky Ivo. Můžu mít pár dotazů? Zajímalo by mne, zda je to holka či kluk, jestli počítáš s doplněním do páru nebo jen se singl chovem a jak velký prostor (m2) v té zimní zahradě bude mít k dispozici. Uvažovala jsi i nad tím, že tě zřejmě přežije a co s ní pak bude? Přece jen není vůbec jednoduché takový kolos někomu předat, jak se to dělává s malými želvami. Díky a přeji hodně štěstí při chovu. Viktor
viktor
napsal(a):
Vypadá hezky Ivo. Můžu mít pár dotazů? Zajímalo by mne, zda je to holka či kluk, jestli počítáš s doplněním do páru nebo jen se singl chovem a jak velký prostor (m2) v té zimní zahradě bude mít k dispozici. Uvažovala jsi i nad tím, že tě zřejmě přežije a co s ní pak bude? Přece jen není vůbec jednoduché takový kolos někomu předat, jak se to dělává s malými želvami. Díky a přeji hodně štěstí při chovu. Viktor
Děkuji,
Zda je to kluk či holka ještě nelze zjistit. S doplněním do páru moc nepočítám, protože vzhledem k tomu, že pohlavní dosp. dosáhne tak za 55 let zbytečně by "zabírala" druhá želva místo.
Zatím bydlí v teráriu a otázku jejího bydlení jsem vyřešila asi tak, že bude mít zimní bydlení (garáž), kde bude mít vyhřívanou podlahu, topení UVB atd. a přímo z garáže budou dveře do zimní zahrady, rozměry ještě přesně nemám, protože zatím není hotový projekt.
Co s ní bude, pokud mě přežije ......? Doufám že mí potomci budou mít lásku k želvám po mě.
zelva
napsal(a):
a odkud pak je?
Gratuluji Vám, Iro, je to skvělé zvířátko, o něčem podobném si zatím nechávám jenom zdát, ale třeba se jednou taky rozhoupu. Nevíte někdo, jak dopadla Gigantea, co nabízeli u B.A.R. ZOO za cca 150.000 kč na podzimním Terrabazaru? Ta už se málem nevešla do přepravky na maso, to byl kousek. Doufám, že ji stačili prodat nějakému chovateli včas, než jim ji naši udatní celnící zabavili a věnovali nějaké ZOO.
hambun
napsal(a):
Gratuluji Vám, Iro, je to skvělé zvířátko, o něčem podobném si zatím nechávám jenom zdát, ale třeba se jednou taky rozhoupu. Nevíte někdo, jak dopadla Gigantea, co nabízeli u B.A.R. ZOO za cca 150.000 kč na podzimním Terrabazaru? Ta už se málem nevešla do přepravky na maso, to byl kousek. Doufám, že ji stačili prodat nějakému chovateli včas, než jim ji naši udatní celnící zabavili a věnovali nějaké ZOO.
Ahoj,
když jsem byla naposledy v B. A. R.u, viděla jsem tam těch želv asi okolo deseti. Taky by mě zajímalo co se s nimi stalo. I.
irokez
napsal(a):
Gratuluji a tiše, ale opravdu tiše závidím. To je asi sen každého želvaře. Ale bohužel ne každý si to může dovolit a nejsou v tom jenom peníze, ale hlavně asi místo. Je opravdu moc pěkná.
Děkuji. Souhlasím, asi je to opravdu sen každého želvaře, já jsem si ji moc přála a když jsem měla vše potřebné tak si ji pořídila. Trochu mě jenom mrzí reakce na Nemoderované diskusi (Gigantea), nečekala jsem, že tady jsou tací ...... , ale zase mi udělá radost, když mi ji někdo "pochválí" třeba jako Vy. Iva
zelva
napsal(a):
Děkuji,
Zda je to kluk či holka ještě nelze zjistit. S doplněním do páru moc nepočítám, protože vzhledem k tomu, že pohlavní dosp. dosáhne tak za 55 let zbytečně by "zabírala" druhá želva místo.
Zatím bydlí v teráriu a otázku jejího bydlení jsem vyřešila asi tak, že bude mít zimní bydlení (garáž), kde bude mít vyhřívanou podlahu, topení UVB atd. a přímo z garáže budou dveře do zimní zahrady, rozměry ještě přesně nemám, protože zatím není hotový projekt.
Co s ní bude, pokud mě přežije ......? Doufám že mí potomci budou mít lásku k želvám po mě.
Také se připojuji ke gratulaci k překrásné želvě,
i já mám podobný sen, ale pokud nevyhraju ve sportce nebo něco podobného asi si ho splnit nedokážu (cena za želvu by mi nevadila, ale nemám na ní prostor). Jinak pokud mám správné informace tak i u takto malé želvy jde zjistit pohlaví změřením testosteronu v krvi - četl jsem, že konkrétně u giganteí se to dělá - ikdyž to stojí nemalé peníze. Také si myslím, že pohlaní dospělosti dosáhne mnohem dříve než za 55 let. Želvy v zajetí rostou mnohem rychleji než ve volné přírodě a počítám, že za 10 let již to bude slušný balvan a za takových 20 let již bude pohlavně dospělá, ikdyž rozhodně ne ještě v maximální velikosti.
Kupodivu tato želva je u nás poměrně dostupná, není problém ji sehnat z několika zdrojů. Pokud budeš mít další fotky, rád bych je viděl a počítám, že nejen já.
zelva
napsal(a):
Geochelone gigantea
Mas velice peknou zelvicku:). Taky jednu chovam viz foto. Pokud by to byl par, az vyrostou, muzem je spolu seznamit.