Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2007 16:35

Dnes jsem viděl požírat svoje želvy (tr. scripta elegans) vejce nakladená do vody. Podle zbytků usuzuji pouze na 2-3 kusy, je ale možné, že jsem přišel až na konci hostiny.

S tím souvisí moje dva dotazy:
1. Klade samička vejce vždy najednou, nebo může snůžku rozložit na více částí? Pokud ano, v jakých asi intervalech?

2. Může samičce kladení vajec do vody nějak ublížit?

Děkuji.

21.5.2007 21:39

klajda napsal(a):
Dnes jsem viděl požírat svoje želvy (tr. scripta elegans) vejce nakladená do vody. Podle zbytků usuzuji pouze na 2-3 kusy, je ale možné, že jsem přišel až na konci hostiny.

S tím souvisí moje dva dotazy:
1. Klade samička vejce vždy najednou, nebo může snůžku rozložit na více částí? Pokud ano, v jakých asi intervalech?

2. Může samičce kladení vajec do vody nějak ublížit?

Děkuji.

1. Pokud je vše v pořádku vyklade snůšku najednou, v případě nevhodných podmínek a nemožnosti vyklást na vhodné místo může vejce postupně trousit po jednom nebo po několika kusech.
2.Samo o sobě jí to neublíží, ale pokud klade do vody, tak to znamená, že nemá vhodné kladiště a hrozí zadržení vajec a komplikace, i když většinou to, pokud mají jinak vhodné podmínky a chybí jim jen kladiště, nakonec vykladou bez problémů. Pokud jsou vejce oplozená, tak je krátký pobyt ve vodě neohrozí, jenže většinou je želvy hned sežerou a není co zachraňovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík